Нарушаване на договора за ликвидиране на ракетите с малък и

...
Нарушаване на договора за ликвидиране на ракетите с малък и
Коментари Харесай

Конференция 15 години България в НАТО се проведе в София

Нарушаване на контракта за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват, кибер закани, тероризъм и противозаконна миграция. Това са главните закани за сигурността, съобщи външният министър Екатерина Захариева на конференция " 15-години България в НАТО ". По време на форума стана ясно, че идната седмица във Вашигтон ще водим договаряния за закупуването на новите изтребители Ф-16.

Външният министър Екатерина Захариева акцентира ролята на България в НАТО, като благонадежден сътрудник и съдружник.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: България извършва всичките си задължения. Участва в задачи от Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Ирак в този момент - новата задача.
Помощник ген. секретар на НАТО подчертава върху актуалните провокации, свързани с световната и районната сигурност и ролата на България..

Антонио Мисироли - асистент ген. секретар на НАТО: Преди 15 години България се причисли със свои бойци към задачата в Афганистан, която мислехме, че ще е временен спор, а Русия беше благонадежден съдружник. Днес обаче Афганистан остава незавършено дело, а Русия като приближен сътрудник остава фантазия от предишното, а в това време Европейският съюз е изправен пред редица провокации.
Посланикът на Съединените щати у нас Ерик Рубин открои ролята на България за интеграцията на Западните Балкани в структурите на Алианса. Той подчертава и върху двустранните връзки.

Негово Превъзходителство Ерик Рубин - дипломат на Съединени американски щати: Тази година отчитаме 300 милиона $ американска помощ за България в региона на сигурността предоставена от 1992 година до момента. Горди сме, че 5 хиляди офицери и цивилни чиновници от разнообразни министерства минаха през обучителни стратегии в Съединените щати, а тази година ще обучим още 60 хиляди.

Заместник военният министър военачалник Запрянов предвижда, че до лятото ще подпишем контракт за новите изтребители.

военачалник Атанас Запрянов - заместник-министър на защитата: Предстоят договаряния с " Локхийд Мартин " на 15 и 16 април по индустриалното съдействие, а от 7 до 10 май нашите преговорни екипи ще посетят Вашингтон за дефинитивно оформяне на плана на съглашение.
Президентът Петър Стоянов прикани НАТО да се приспособява към новите асиметрични закани.

Петър Стоянов - президент на България (1997-2002): И аз мисля, че смисълът от съществуването на НАТО от ден на ден би трябвало да се обърне в тази посока - по какъв начин да реагираме на всичко това, което ни се случва в днешно време.
Във форума взеха присъединяване посланици, военни специалисти от НАТО и учени, работещи в областта на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР