Нарцисизмът се проявява в последователност, като всички ние до известна

...
Нарцисизмът се проявява в последователност, като всички ние до известна
Коментари Харесай

10 знака, че имаш връзка с нарцисист

Нарцисизмът се демонстрира в поредност, като всички ние до известна степен имаме нарцистични черти , изяснява за електронното издание на психотерапевтът и ефирен водещ доктор Джен Ман .

Ако въобще не изпитвахме егоизъм, нямаше да можем да станем заран от леглото, да се облечем и да изглеждаме обичайно. Проблемът е, че когато при някого се демонстрира в доста повече случаи, той може да вреди на околните си .

 жена огледало iStock

Макар да използваме думата „ нарцистичен “ много свободно, нарцисист в действителност е човек, който страда от психологично положение, наречено нарцистично разстройство на личността . Диагностично-статистическият справочник на психологичните разстройства, който терапевти като доктор Ман употребяват за диагностика, разказва девет разнообразни черти, които съставляват формалната диагноза на нарцисис т.
 image2_16x9.png Плутон е в Народоосвободителна въстаническа армия ЕРА: какво да чака всяка зодия през идващите 20 ГОДИНИ На фокус
Това са:

- Помпозно възприятие за лична значителност

- Обземане от мечти за безграничен триумф, мощ, искра, хубост или съвършена обич.

- Вярва, че той/тя има специфични качества, като би трябвало да бъде свързван/-а единствено с хора с висок статус и може да получи схващане само от тях.

- Изисква прекалено удивление.

- Изпитва възприятие за пълномощие.

- Използва междуличностна употреба.

- Липсва му/ѝ съпричастност.

- Често завижда на другите и има вяра, че хората му завиждат.

- Арогантен или високомерен.
 Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек  Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек  Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек  Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек
За да бъде избран като нарцисист по клинични условия, човек би трябвало да има пет от тези девет черти. Ако не си експерт обаче, може да ти е мъчно да определиш без помощта на специалист дали някой в действителност е нарцисист.

Дори да не дава отговор на формалната диагноза нарцистично разстройство на личността, той въпреки всичко може да има обилие от нарцистични качества , които го вършат противен, сложен или даже рисков за другарство.

Виж в галерията притеснителните прояви, почочени от доктор Джен Ман, на които да обърнеш внимание овреме, а по-късно да се довериш на инстинктите си!
 5-те тактики за операция на нарцисиста  5-те тактики за операция на нарцисиста  5-те тактики за операция на нарцисиста  5-те тактики за операция на нарцисиста
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР