Народното събрание закрива Министерството за българското европейско председателство. Решението ще

...
Народното събрание закрива Министерството за българското европейско председателство. Решението ще
Коментари Харесай

Закриват Министерството на българското европредседателство

Народното заседание закрива Министерството за българското европейско председателство. Решението ще влезе в действие от 1 януари следващата година. Това излиза наяве от предложение на премиера Борисов до депутатите с дата 17 декември.

Гласуването за закриването на министерството би трябвало да се организира в четвъртък. Причината то да работи до момента е, че в края на годината приключва и тройното председателство на Естония, България и Австрия, въпреки самото председателство на България да траеше от януари до юни 2018 година

Министерството беше основано през май 2017 година, а задачата му беше да приготви и организира 6-месечното председателство на Съвета на Европа.

Дотогава официално на поста ще остане и Лиляна Павлова, която беше отпред на ведомството. Макар да няма безспорна сигурност за това дали Павлова ще остане в държавното управление, упованията са, че тя ще поеме организацията по основаването и ръководството на бъдещия Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Тази концепция породи по време на срещата 16+1 в София сред ръководителите на страните от Централна и Източна Европа и Китай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР