Народното събрание въведе компенсация за цената на електроенергията, заплащана от

...
Народното събрание въведе компенсация за цената на електроенергията, заплащана от
Коментари Харесай

Парламентът въведе компенсации за високите цени на енергията за училища, детски градини и храмове

Народното събрание вкара отплата за цената на електрическата енергия, заплащана от детските градини, учебните заведения, храмове. Това стана с гласуваното на второ четене предложение на народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Йордан Цонев, Теменужка Петкова, Венко Сабрутев в обсъждания законопроект за държавния бюджет за 2024 г.

Според гласуваната наредба „ отплата за покриване на разноските за електрическа енергия в детски ясли, детски градини, яслени групи в детските градини, учебни заведения, детски спортни школи, читалища, молитвени домове, храмове, манастири на регистрирани вероизповедания, вписани в регистъра по Закона за вероизповеданията, се дава до контролираната цена за крайни битови консуматори, одобрена от Комисията за енергийно и водно контролиране и използвана за съответния интервал “.

Депутатите отхвърлиха предлагането на левицата за увеличение на сумата за размера на данъчно облекчение за развъждане на деца, употребено по Закона за налозите за физическите лица за 2024 година При прилагане на данъчни облекчения за деца сумата, която се приспада от годишните данъчни основи, е за едно, ненавършило пълноправие, дете - шест хиляди лева при две, ненавършили пълноправие, деца - 12 хиляди лева.

При три и повече, ненавършили пълноправие, деца - 18 хиляди лева Остава опцията данъчното облекчение да бъде употребено предплатено. При прилагане на данъчно облекчение за деца с увреждания сумата, с която се понижават годишните данъчни основи, е 12 хиляди лева.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР