Народното събрание ще проведе блиц контрол и редовен парламентарен контрол.

...
Народното събрание ще проведе блиц контрол и редовен парламентарен контрол.
Коментари Харесай

Премиерът, вицепремиерите и 10 министри на парламентарен контрол

Народното заседание ще организира блиц надзор и постоянен парламентарен надзор. Премиерът Кирил Петков и неговите заместници ще дават отговор на настоящи въпроси на депутати. В рамките на постоянния надзор ще вземат участие министър-председателят, вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов, Гроздан Караджов, Калина Константинова и още 10 министри.

Премиерът Кирил Петков ще осведоми Народното събрание за ограниченията на държавното управление във връзка с инфлацията и внезапното повишение на цените на съществени артикули, храни и услуги.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев ще показа повече планове за идната актуализация на бюджета, както и разноските, които са нужни, за използването на пакета от ограничения, свързани с войната в Украйна.

Допълнителна информация по проблема с хакерската офанзива в системата на " Български пощи " ще даде вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова.

Министърът на туризма Христо Проданов ще показа прогнозата на ведомството за идния летен сезон и ще даде последна информация за настанените украински бежанци.

Най-много въпроси - общо 80, още веднъж са към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Всички са заложени от депутати на Движението за права и свободи и са по отношение на оказван напън и тормоз по време на изборите предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР