Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за авторското право и сродните му права

Народното заседание одобри на второ четене измененията в Закона за авторското право и сродните му права.

След гласуването на текстовете националният представител Христо Петров от " Продължаваме промяната – Демократична България "  заяви, че законопроектът е плод на тригодишни старания и уточни, че би желал по-често да вижда подобен консенсус в пленарната зала, с какъвто е бил признат и законопроектът. Той означи, че с приемането му се реализира по-добра отбрана на правата на създателите, създателите, продуцентите. 

Искам да благодаря на всички адвокати, които работиха по този закон, и на всички вас, че го подкрепихте, уточни Петров. Без спор мина гласуването на текстовете. 

С признатите промени се транспонират условия на европейска инструкция от значително значение за даването на по-широк достъп на потребителите в Европейския съюз (ЕС) до телевизионни и радиопрограми с генезис други страни членки. 

Измененията в осъществяване на Директива 2019/790 плануват нови правила за авторско право, приспособени към условията на софтуерния прогрес и построяването на Цифров обединен пазар в границите на Европейски Съюз. 

С признатите разпореждания са планувани специфични правила за гарантиране на заслужено заплащане за създателите и артистите реализатори, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР