Народното събрание прие на първо четене четири законопроекта за промени

...
Народното събрание прие на първо четене четири законопроекта за промени
Коментари Харесай

Ако пиян или дрогиран кара колата ти, плащаш 3500 лева

Народното събрание одобри на първо четене четири законопроекта за промени в Закона за придвижване по пътищата. Три са импортирани от ПП-ДБ, и един - от ГЕРБ-СДС.

Законопроектът, импортиран от ГЕРБ-СДС, планува органите на Министерство на вътрешните работи да стопират транспортните средства и да ревизират документите за идентичност и книжките както на лидера, по този начин и на пасажерите и в случай че имат невръчени електронни фишове за нарушавания да им ги дават.

Също по този начин 70% от постъпилите средства от санкции и нарушавания, открити с автоматизирани механически средства и системи, благосъстоятелност на общините, да се дават по бюджета на съответната община.

Законопроектът, импортиран от Божидар Божанов от ПП-ДБ и група национални планува унищожаване на всички стикери от предното стъкло на автомобила и замяната им с автоматизирани информации в централизирани регистри, отпадането на контролния ваучър към свидетелството за ръководство и опцията за възнаграждение на санкции онлайн, без преди този момент да се постанова те да бъдат връчени присъствено.

Проектът, импортиран от Настимир Ананиев от ПП-ДБ и група народни представители, предлага да се основат спомагателни регулации за новите водачи, както и да се наложат възпиращи ограничения за нарушителите.

Предлагат за човек, който ръководи МПС без удостоверение за ръководство, както и притежател, длъжностно лице или лидер, който позволява или даде ръководството на автомобила на недееспособен лидер или на лидер след приложимост на алкохол или опиати, да се глоби с санкцията от 1500 до 2000 лева, а при наново нарушаване да бъде от 2500 до 3500 лв..

Предлага се на новите водачи в период от 12 месеца от придобиването на брошура да ръководят моторни транспортни средства с оптималната мощ над 90 kW. Забранява се да карат в часовете от 22:00 до 6:00 часа, както и да ръководи моторни транспортни средство с централизация на алкохол в кръвта над 0,1 на хиляда или след приложимост на наркотични субстанции.

Проектът, импортиран от Димитър Найденов от ПП-ДБ предлага наказването за лидер, който нарушава разпоредбите за прекосяване през железопътен прелез, да е отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период 12 месеца и санкция 3000 лева, като при наново нарушаване наказването да е отнемане от право да се ръководи моторно транспортно средство за период от три години и санкция 5000 лв.. Депутатите се схванаха преди второто гласоподаване всички проби да бъдат деликатно разисквани и прецизирани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР