Народното събрание прекъсна работата си извънредно, след като Кирил Петков

...
Народното събрание прекъсна работата си извънредно, след като Кирил Петков
Коментари Харесай

Парламентът прекъсна работа заради лют скандал между Пеевски и Кирил Петков

Народното заседание прекъсна работата си изключително, откакто Кирил Петков и Делян Пеевски влязоха в невъобразим до момента скандал от местата си в пленарната зала.

В разногласието на висок звук се включи и Йордан Цонев (ДПС), а Десислава Атанасова (ГЕРБ) се опита да се намеси, с цел да го приключи - несполучливо.

Размяната на реплики не влезе в микрофоните, само че продължи към 10 минути, до момента в който от трибуната " Възраждане " се упражняваха в груби обиди по адрес на ПП-ДБ, без реакция на председателството.

Накрая Корнелия Нинова изиска прекъсване на съвещанието.

" Тук се чуват такива думи и взаимни обвинявания, че това не може да продължава като ръководство на страната. Излезте извън да се разберете като мъже ", сподели Нинова, повтаряйки една от репликите си към Бойко Борисов, с които стана известна още като редови народен представител от Българска социалистическа партия.

Това накара Пеевски да се скара и с нея от мястото си.

" Не ми викай на мен, господин Пеевски. Основният провинен за това е Бойко Борисов, а в този момент ви гледа сеира ", сподели Нинова.

В този миг Борисов реши да напусне пленарната зала, а минути по-късно Росен Желязков разпусна съвещанието.

Целият скандал избухна в разгара на разискването за избор на нов зам.-управител на НЗОК -, която е мощно подложена на критика.

Предложението влезе в дневния ред на Народното събрание като изключителна точка по искане на " Възраждане ", които сякаш не поддържат кандидатурата на Момчил Мавров и не са съгласни подуправител да се избира от Народното събрание (вместо да се назначава от шефа, както беше досега).

Депутатът от ПП-ДБ Росица Пандова-Йовкова разгласи, че има информация за прокурорско следствие против номинирания, което слага под съществено подозрение дали Народното събрание би трябвало да му повери бюджета на НЗОК.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР