Народното събрание освободи Лиляна Павлова като министър на европредседателството.Въпреки трудното

...
Народното събрание освободи Лиляна Павлова като министър на европредседателството.Въпреки трудното
Коментари Харесай

Лиляна Павлова вече не е министър

Народното заседание освободи Лиляна Павлова като министър на европредседателството.

Въпреки сложното си напредване, тъкмо в 9 без 5 Лиляна Павлова се яви в Народното събрание заседание, с цел да бъде освободена като министър.

Премиерът Бойко Борисов не пристигна да показа измененията в кабинета. Това беше сторено от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева. „ Изказвам специфична признателност към госпожа Павлова от името на цялото правителство”, посочи Захариева.

Опозицията назова освобождението на Павлова закъсняло и не спести рецензиите към кабинета. „ Част от главните спонсори, хората, които се ангажираха с реализацията на председателството, през днешния ден са или в ареста, или са търсени от Интерпол”, сподели Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

За председателството бяха отпуснати 166 млн.лв, от тях са спестени 22 млн лв.. Очаквано, ръководещите благодариха на министър Павлова. „ 284 събития, извършени в границите на 6 месеца – това е голям труд”, акцентира водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Снимка: Ладислав Цветков

И Патриотите акцентираха избрани преимущества. „ Естония си организира председателството в баскетболна зала, а Австрия в едно подземие”, съобщи Петър Петров от Обединените патриоти.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов даде оценка 5.50 на председателството и разкритикува опозицията.„ То не бяха митинги, то не бяха синдикални манифестации, то не бяха вотове на съмнение, то не беше прегръщане на чумави кози”, изреди той.

След час спор Павлова беше освободена със 190 гласа „ за”.

„ Приключваме своята задача сполучливо, с достолепие и с оценка за добре свършена работа”, разяснява самата Лиляна Павлова.

Решението влиза в действие от 1 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР