„Народното събрание да вземе решение за зеления сертификат – или

...
„Народното събрание да вземе решение за зеления сертификат – или
Коментари Харесай

ГЕРБ: Парламентът да вземе решение за сертификатите, което ще важи за всички

„ Народното събрание да вземе решение за зеления документ – или и в Народното събрание да се влиза с него, или да задължи здравния министър да го анулира изцяло. “ Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в декларацията от парламентарната естрада.

„ Време е Народно събрание и ние като народни представители и ние със своя персонален образец да покажем, че няма двоен стандарт “, прикани Атанасова.

„ Вчера Председателският съвет отхвърли предлагането на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в постройката на Народното събрание да се влиза със зелен документ. Това решение, уважаеми сътрудници, по своя темперамент има няколко последствия или аспекта. На първо място, може би то дефинира кой в тази страна се смята за богоизбран или богопомазан. Тези, които не желаят да съблюдават ограниченията, законите, наредбите, заповедите, сякаш само се намират в тази пленарна зала. На второто място, се потвърди, че клетвата да се съблюдава Конституцията и закона евентуално за част от вас не важеше, и в качеството им на министри, и в качеството им на народни представители. Доказахте, че не зачитате труда на българските лекари, скръбта на всички, изгубили свои близки и родственици. За вас явно човешкият живот и здравето нямат никакво значение. Чудя се по какъв начин е допустимо въобще да считате, че двойните стандарти и условия би трябвало да бъдат норма оттук насетне за богопомазаните да влизат без документ, без PCR тест, без антигенен тест? За всички останали български жители, които се редяха месеци наред на опашки, нещата стояха по различен метод. Хората, които се чудят, по какъв начин да си платят антигенните и PCR тестванията, какво да кажем за тях? Това ли е новият морал в политиката? “, запита Атанасопва.

Тя съобщи, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе два законопроекта по тематиката и прикани Народно събрание да ги разиска незабавно.

„ Или да задължим министъра на опазването на здравето в заповедта от 26.11.2021г. да бъде включена като обособен обект постройката на Народно събрание и достъпът до нея да предстои на обща регулация – достъпът на всички депутати да бъде с показване на документ за имунизация, преболедуване или проучване. Или втори вид план на решение – Народно събрание да задължи министъра на опазването на здравето в същата заповед да анулира за територията на Република България условието за показване на зелен документ за всички браншове и да отпаднат всички ограничавани действия, посочени в заповедта “, съобщи още Атанасова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР