Народният представител от парламентарната група на „Възраждане“ в 47-то народно

...
Народният представител от парламентарната група на „Възраждане“ в 47-то народно
Коментари Харесай

Коментар на Ангел Георгиев в отговор на македонския президент и премиер

Народният представител от парламентарната група на „Възраждане“ в 47-то национално заседание – Ангел Георгиев, определен от 17-ти МИР Пловдив област, разгласява коментар в обществената мрежа „Фейсбук“ на думите на Македонския министър председател и президент.

Защо Ванчо Михайлов не е нацист, както настояват! Македонският министър председател и президент, а македонистите четат историята със сърбокомунистически очила

В едно свое изявление на Ив. Михайлов за брачната половинка си Менча Кърничева пред „ Македонска естрада ” от 1964 година той споделя по какъв начин е задържан от Гестапо във Варшава след завладяването на Полша от немските военни елементи в самото начало на Втората международна война. След като споделя за извършения разпит и отправените закани към него, че ще бъде разстрелян, Ив. Михайлов добавя: „ Закараха ни в пандиза „ Дежлна ”. Не видях и тук тя [съпругата му М. Кърничева] накъде изчезна пред очите ми. След една седмица ни освободиха, само че авансово ни закараха в различен квартал на града, в особено някакво поделение за правене на снимки. Взеха ни фотоси от всички направления на лицето; ту в зимни палта, ту без тях, ту с шапка, ту без шапка и прочие Тогава аз не знаех по никакъв начин немски; споделих на Менча да преведе на лицето, че такива многочислени фотоси считаме като оскърбително деяние по отношение на нас. Заведе се следния къс, само че под напрежение диалог сред нея и военното лице, което ни фотографираше: – Бихме желали да знаем дали ни считате за разбойници та ни взимате толкоз фотоси? – запитва тя. – Как по този начин? – възрази той. Аз съм в Гестапо и все пак са ми взели такива фотоси в канцеларията. – Напълно право. Вие сте в Гестапо и началството Ви би трябвало да има всички Ваши знаци. Но ние не сме членове на Гестапото, а политически бежанци. Съвсем неприятно усещане вършат Вашите действия. Почервенял от гняв, фотографът побърза да ни каже: – Вървете си, свободни сте! ”

След създалата се заплаха още веднъж да попаднат в ръцете на Гестапо Крум Цоков съдействува на Иван Михайлов и на брачната половинка му да изоставен Полша с „ градинарски паспорти ” като семейство „ Димитрови ”. Той ги съпровожда по гледище на Михайлов до Берлин и оттова до Будапеща.

През 50-те години на предишния век в Австрия излиза книгата на Валтер Хаген (псевдоним на Вилхелм Хьотл) „ Тайният фронт “, в която този някогашен върховен нацистки офицер от разузнаването прави оценка за личността на Иван Михайлов.

„ България и Македонският въпрос са включени в независим раздел в книгата. Авторът е прецизен и безапелационен, че македонците са българи, а Иван Михайлов е български националист и бунтовник и вярно е постъпил, когато е отказал да се разгласи самостоятелна македонска страна през септември 1944 година В нея също по този начин написа, че немските служби не са се отнесли неприятно към Иван Михайлов след неговия отвод. Цочо Билярски декларира: „ Ние в София не разполагаме с цялата нацистка документи по този въпрос, само че част от нея беше оповестена в Скопие “.

За Ванчо Михайлов написа в спомените си – „ Лабиринтът “ и някогашният началник на външнополитическото разузнаване бригадния военачалник от Секретен сътрудник Валтер Шеленберг: „ Ние, Иван Михайлов имахме концепцията да го използваме да провежда убийството на Тито, само че не успяхме да изпълним това. “

„ Въпреки, че към този момент не е измежду нас, Иван Михайлов и до ден-днешен е по този начин рисков за тях. Неговото творчеството и в този момент е опасност за македонистите и те нямат причини да му опонират. В неговите мемоари са отпечатани факсимилета на стотици истински документи, от които се вижда, че Вътрешна македонска революционна организация е българска организация, а нейните документи са писани на български език. Интервютата на Иван Михайлов също са на български език. Той просто е рисков за тях до ден сегашен “. (Цочо Билярски)

Цочо Билярски обобщава: „ Значението на Иван Михайлов за България е същото каквото на останалите наши революционери – Васил Левски, Христо Ботев, Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров. Ванчо Михайлов е неразривно обвързван посредством активността и творчеството с българския народ и история. За страдание, малко се издава неговото творчество. Неговото дело би трябвало да се разпространява. Хубаво е, че през последните години на 2 юни името на Иван Михайлов се загатва наедно с имената на другите наши национални герои “.

Ванчо върви в Германския, да. Но той отхвърля да се взе участие в атентат против Тито, каквато е била немската концепция. А в случай че самостоятелна Македония е била нацистка концепция, то тогава нацисти са били и Гоце Делчев, и Тодор Александров и така нататък и тъй наречените Защото концепцията за Независима Автономна Македония се ражда след Илинденско-Преображенското въстание.

Нека сърбокомунистическите управници на Р. С. Македония да четат освен заглавията, а и наличието, тъй като техните тези исторически не са издържани
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР