Народният представител от Демократична България Владислав Панев написа в своя

...
Народният представител от Демократична България Владислав Панев написа в своя
Коментари Харесай

Владислав Панев: Внесохме проект за легализация на преработката на индустриален коноп

Народният представител от " Демократична България " Владислав Панев написа в своя профил във Facebook, че дружно с депутати от " Продължаваме промяната " и ГЕРБ са внесли план за заверка на преработката на промишлен коноп:

" С Албена Симеонова, Илина Мутафчиева и сътрудници от Демократична България, Продължаваме Промяната и ГЕРБ внесохме през днешния ден план за заверка на преработката на промишлен коноп (който не е за пушене). За подобен работихме и в предходното Народно заседание, само че беше признат с голямо болшинство в земеделска комисия, след което Народното събрание се разпусна.

Ситуацията сега е Параграф 22, като развъждането на коноп е позволено след приемане на лиценз, след което преработката не е. Така редица български компании са принудени да построяват мощности, да влагат, да откриват работни места най-много в Румъния, след което да внасят назад подготвени артикули у нас. Съответно изтича стотици милиони добавена стойност от страната. А интерес за вложения има и то в изостаналите региони, в това число видинско.

Някои ще кажат " цялата Мара втасала, тези седнали да се занимават с конопа ". Всъщност да, цялата Мара е втасала. В интервал на икономическа рецесия България има потребност да усъвършенства капиталовия климат, изключително в земеделските региони, където обезлюдяването е чудовищно. И това не се оправя с разпределяне на пари, тъй като някой би трябвало да ги създаде. Отпушването на бизнес самодейността, където е допустимо е точна антикризисна мярка. Не подаянията, а отварянето на благоприятни условия за предприемачество ще покачат приходите трайно и неинфлационно. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР