Народният представител Божидар Божанов от коалицията Демократична България се опасява,

...
Народният представител Божидар Божанов от коалицията Демократична България се опасява,
Коментари Харесай

Експертът Божанов се опасява, че руснаци и китайци могат да ни следят чрез камери в транспорта

Народният представител Божидар Божанов от обединението " Демократична България " се притеснява, че съветски и китайски технологии може да ни хакнат посредством системите на градския превоз. Това написа в обществената мрежа, като мотивът да мисли по този метод е, че " в столичния градски превоз имало китайски камери за наблюдаване, като определеният производител има история с уязвимости. В метрото пък са поставени валидатори, създадени в Русия. "

Ето и целия пост:
В столичния градски превоз има китайски камери за наблюдаване, като определеният производител има история с уязвимости. В метрото пък са поставени валидатори, създадени в Русия.

Ако са взети нужните ограничения, това не би следвало да е проблем, само че с цел да сме сигурни, че няма да има неоторизиран достъп до видеонаблюдението и до данните от валидаторите, изпратих въпрос до ДАНС (чрез министър-председателя), с което запитвам дали да създали инспекции и рекомендации в столичния градски превоз и дали тези рекомендации са били отразени. Транспортът е част от стратегическите действия по Постановление 181 на Министерския съвет и ДАНС следва да имат настоящ взор върху него.

В политическата стихия не би трябвало да изпускаме и детайлите по мрежовата и осведомителна сигурност на публичните институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР