Народните представители започват дебатите по Законопроекта за изменение и допълнение

...
Народните представители започват дебатите по Законопроекта за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Депутатите гласуват енергийните вноски за транзита на газ с произход от Русия

Народните представители стартират дебатите по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Вносители на законопроекта са Радослав Рибарски, Васил Стефанов и Ивайло Мирчев. Със законопроекта се предлага енергийните вноски при импорт и транспорт на природен газ за пренос с генезис от Русия с кодове по КН 2711 11 00 и 2711 21 00 да се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа.

Целта на предлагането е да не се заплаши ликвидността и финансовото положение на операторите на преносната мрежа. В момента, във връзка с директния транспорт на природен газ с генезис от Русия , енергийните вноски са дължими от операторите на газопреносната мрежа.

Предвид събитието, че операторите на газопреносната мрежа оказват единствено услугата по директен транспорт на природен газ , поради задачата на закона, тежестта на енергийните вноски би трябвало да се понесе от ползвателите на услугата по директен транспорт.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР