Народните представители в парламента се скараха заради Съвета за електронни

...
Народните представители в парламента се скараха заради Съвета за електронни
Коментари Харесай

Депутатите се скараха заради новоизбрания член на СЕМ

Народните представители в Народното събрание се скараха поради Съвета за електронни медии. Депутатите избраха претендентът на ГЕРБ Галина Георгиева за член на медийния регулатор. Тя сяда на мястото на Иво Атанасов, които беше номиниран от Българска социалистическа партия. Червените и този път имаха свои претендент - Ия Петкова.

Тя обаче не събра поддръжка. Това провокира гнева на социалистите, които видяха " сговор сред ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" Резултатът от днешното гласоподаване е единствено един - Делян Пеевски завладя и Съвет за електронни медии. Движение за права и свободи и ГЕРБ още веднъж демонстрираха своята коалиция и настаниха в Съвет за електронни медии претендент, комфортен за Пеевски, съобщи в тази връзка Александър Симов, депутат от " Българска социалистическа партия за България ".

Симов изясни, че досега в Съвет за електронни медии е имало един представител на опозицията в лицето на Иво Атанасов.

В отговор на тези реплики, ръководителят на Комисията по просвета и медии Вежди Рашидов съобщи, че " в случай че има някой в този парламент, който да е изказал обществено позицията си за Пеевски, това съм аз. Това говорене не е ползотворно и не е хубаво ". /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР