Народните представители прехвърлиха Бюрото за защита към главния прокурор под

...
Народните представители прехвърлиха Бюрото за защита към главния прокурор под
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Пресякохме предпоставките за произвол на главния прокурор

Народните представители трансферираха Бюрото за отбрана към основния прокурор под разпореждането на министъра на правораздаването. Връщането на контрола върху бюрото в Главна дирекция „ Охрана “ към правосъдното министерство е обвързвано и с възобновяване на главната му активност по отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, разяснява вносителят на eдин импортираните законопроекти Николай Хаджигенов от ПГ „ Изправи се, БГ! Ние идваме! “.

По думите му с поредни законодателни промени, изначалната функционалност на Бюрото е изгубила първичното си предопределение и го е трансформирала в паравоенна организация, подчинена напълно на основния прокурор и само под негов надзор - във функционален, кадрови и финансов проект.

С изменението на закона и връщането на Бюрото за отбрана към Министерството на правораздаването връщаме този орган към изначалните му функционалности и пресичаме механизмите за държавна принуда, рисковете за ограничение на съществени човешки права и предпоставките за произвол и корист с власт, безапелационен е националният представител Николай Хаджигенов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР