Народните представители Петър Кънев, Христо Симеонов, Златомира Карагеоргиева-Мострова и Рамадан

...
Народните представители Петър Кънев, Христо Симеонов, Златомира Карагеоргиева-Мострова и Рамадан
Коментари Харесай

Членовете на Постоянната делегация на НС в ПАЧИС участваха в заседания на три от работните комитети на Асамблеята

Народните представители Петър Кънев, Христо Симеонов, Златомира Карагеоргиева-Мострова и Рамадан Аталай участваха в съвещанията на три от работните комитети на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо съдействие (ПАЧИС).

Международният секретариат на ПАЧИС провежда на 6 и 12 април 2022 година виртуални заседания на Комитета по правни и политически въпроси, на Комитета по културни, просветителни и обществени въпроси и на Комитета по стопански, търговски и финансови въпроси.

Военният спор сред Руската федерация и Украйна оказа мощно въздействие върху работата на комитетите, защото парламентите на двете страни са равноправни членове на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо съдействие.

Разглеждането на плановете на отчетите и рекомендациите, направени по настоящи тематики от дневния ред на Асамблеята, бе отсрочено за есента по предложение на делегациите на Румъния и Украйна. Парламентаристите взеха решение да проучат още веднъж същите тематики при съществуването на нова, настояща информация за обстановката в Черноморския район.

Въпреки отлагането на дебатите, членовете на Комитета по правни и политически въпроси взеха решение да предложат на Генералната асамблея на ПАЧИС, планувана за юни 2022 година, да прегледа Проект на Заявление по войната с Русия и по териториалната целокупност на Украйна, направен и публикуван от Украинската делегация в ПАЧИС.

На трите съвещания парламентаристите бяха осведомени с позициите на Украйна и на Руската федерация по спора, показани от членовете на двете делегации. Господин Сергей Багратян от Арменската делегация в ПАЧИС бе определен за заместник-председател на Комитета по стопански, търговски и финансови въпроси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР