Народните представители от временната комисия за НДК препоръчват на Сметната

...
Народните представители от временната комисия за НДК препоръчват на Сметната
Коментари Харесай

Парламентът препоръча Сметната палата да направи одит на НДК в 2015-2017 г.

Народните представители от краткотрайната комисия за НДК предлагат на Сметната палата да включи в годишната стратегия за одитната си активност за 2018 година "Одит за сходство при финансовото ръководство на НДК за интервала 2015-2017 година ". Това е записано в отчета от активността на комисията, който беше признат на съвещание на комисията през днешния ден с 10 гласа "за " и 9 "против ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според депутатите подобен одит ще направи разбор на цялостната активност на НДК, а не на обособени обстоятелства. Ще ревизира метода на ръководство и асимилиране на ресурсите, по какъв начин се извършват бизнес проектите, имат ли цели и цели, и ще даде рекомендации за възстановяване на активността на сдружението. В умозаключение, народните представители се сплотяват към констатацията, че въз основа на извършените чувания и показаната документи от осъществените инспекции на способени органи са налице подозрения за осъществени нарушавания, само че по този въпрос следва да се произнесат съответните способени органи.

Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия над някогашния изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош е имало "политически чадър ". Той е бил над съвета на шефовете, бил е над принципалите си, разяснява Гечев. Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила назначи Боршош пред цяла България, откакто беше уволнен от Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила. Всичко това води към следата, че Борисов е "политическият чадър ", съобщи депутатът от левицата.

Относно тези изказвания Тома Биков от ГЕРБ означи, че не вижда сходни обстоятелства и условия от чуванията и документите и посочи, че точно настоящето държавно управление е уволнило Мирослав Боршош. Ако не беше Лиляна Павлова, сега ние нямаше да заседаваме тук, нямаше да разберем нищо и вие нямаше да знаете какво се случва в НДК. Независимо кой е назначил Боршош, значимото е кой е направил следствията и е взел ограничения, и това е настоящето държавно управление, съобщи Биков.

Депутатът от Движение за права и свободи Велислава Кръстева разяснява, че в отчета на комисията не е съумяла да открие отговор на най-важния въпрос - къде са парите. Според нея той "спуска едно прелестно перде, една хубава завеса върху това, което се е случвало в НДК ". Няма по какъв начин да поддържа по този начин изложби отчет, тъй като съгласно нас той не изчерпва нашите отговорности пред народните представители - да изясним обстоятелствата и събитията, свързани със 17-те млн. лева обществени средства, отпуснати на НДК, съобщи Кръстева. По думите й комисията не е съумяла да си свърши работата.

Предстои отчетът да бъде прегледан в пленарната зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР