Народните лечители препоръчват запарка от бяла акация при кашлица, язва

...
Народните лечители препоръчват запарка от бяла акация при кашлица, язва
Коментари Харесай

Лечебни свойства на бялата акация

Народните лечители предлагат отвара от бяла акация при кашлица, язва в стомаха, главоболие, невралгия на лицевия нерв, ревматизъм, тифус, грип и стомашни кръвоизливи.

Акацията е богата на етерично масло, за лекуване се употребяват цветовете, които са още неразтворени. Когато се берат не би трябвало да се мачкат.

Сушат се на сенчесто място. С цветовете и листата на бялата акация се лекува упорита кашлица, имат болкоуспокояващо и кръвоспиращо деяние, имат изразено деяние при нараснала киселинност на стомаха.

Народните лечители предлагат билката при стомашно-чревни проблеми- оригвания, киселини, гадене, болки, повръщане.

Тя оказва помощ доста при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника. Има доста положително деяние върху болките в гърлото и главата, нараснало кръвно налягане и ревматизъм.

Накиснете 1 супена лъжица от билката за 2 часа в 300 мл вряла вода и пийте по 1 винена чаша преди ястие три пъти на ден. За зъбобол може да се жабурите с отварата.

Трябва да знаете, че листата и кората на акацията са отровни и лекуването с билката би трябвало да се управлява от доктор. Цветовете са за предпочитане, те са изцяло безвредни. В България най-разпространена е бялата акация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР