Народият представител и зам.-председателх на НС Росица Кирова изнася факти

...
Народият представител и зам.-председателх на НС Росица Кирова изнася факти
Коментари Харесай

Росица Кирова: Над 1 милиард лева, които бяха заделени да бъде изградена в цялост магистралата от Видин до Монтана, изчезнаха

Народият представител и зам.-председателх на Народно събрание Росица Кирова изнася обстоятелства и задава въпроси, чийто отговор безусловно би трябвало да се търси:

Над 1 милиард лв., които бяха заделени да бъде построена в целокупност автомагистралата от Видин до Монтана, изчезнаха! И през днешния ден никой от ръководещите не приказва за това‼️

Тези пари ги няма още от времето на първото служебно държавно управление, когато са изтеглени от сметката на Агенция " Пътна инфраструктура ", макар че са планувани съответно за този обект.

Не се случва нищо по построяването на пътя Видин- Ботевград. Към момента се довършва стартирано отпреди една година по време на третото държавно управление на Борисов, и то в границите на финансирането, получено тогава.
Няма решение на обикновен проблем, обвързван с процедурите сред Ружинци и Монтана.

Трябваше доста малко изпитание и съглашение още през май - юни предходната година, с цел да може до края на предходната година да бъдат отчуждени всички парцели, през които минава трасето. Вече трябваше да се строи въз основа на издадено позволение за градеж. "

Все още не е предоставено правенето на Оценката за влияние на околната среда за тунел под проход Петрохан, което е притеснително. А допреди година се работеше с друго движение. Прединвестиционните изследвания бяха осъществени единствено за две години, за което заслугата е и на гражданските организации и по-конкретно на " Единни за смяна ".

Тогава стигнахме до стадий, в който би трябвало да се разпореди Оценка на въздействието върху околната среда и по-късно да се направи подробният проект, с цел да се види къде и какви отчуждавания би трябвало да има. Не е толкоз комплицирано. Тогава процедурата беше водена по доста верен и първокласен метод, и то дръзвам да кажа с извънредно значимата роля на гражданските организации.

Преди година и половина настояхме да бъде разширено трасето, което е препоръчано като най-хубав вид, тъй като жителите на Северозапада и държавното управление се обрдинихме да търсим сигурност, да търсим скорост, да търсим всички резултати, които би трябвало да дойдат, с цел да бъде употребена тази пътна артерия. Проектът планува две тръби на тунела, които да бъдат безусловно пълноценни.

Националният експертен технико-икономически съвет се съгласи с рекомендациите и направените оферти, както и всички общини, през чиято територия минава трасето.

Тогава се стигна до избора на по този начин наречения " светлосин вид ", който пресича планината на по-ниско диво. Дава друг метод за преход и прави Петрохан вероятен да се минава даже и от по-тежки коли, изключително, в случай че имаме две ленти в едното и две ленти в другото платно.

Но за голямото отчаяние на всички поданици на Северозапада, дейностите за Петрохан стопираха през февруари - март предходната година, когато стартира подготовката за изборите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР