Народът желае от политиците стабилно правителство. Това заяви народният представител

...
Народът желае от политиците стабилно правителство. Това заяви народният представител
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удари звънеца за началото на 49-ото НС

Народът желае от политиците устойчиво държавно управление. Това съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, който произнесе слово по време на откриването на новото 49-о Народно заседание.  Като най-възрастен депутат, според Конституцията, Рашидов удари звънеца за началото на съвещанието, ръководейки го до избора на непрекъснат ръководител.

" Молих се за разсъдък. Дълбоко имах вяра, че разсъдъкът е главното належащо нещо, с цел да може България да се оттласне от дъното. Народът от ден на ден живее с възприятие за липса на сигурност, за късмет за единство и вяра за нещо по-добро ", уточни Рашидов. 

„ За страдание през днешния ден още веднъж се срещаме с омразата, с отвод от разговор и с глупави мантри за минало и бъдеще, услужливо пропускайки сегашното. Само през днешния ден ние, живите, сътворяваме това, което ще е належащо за Бъдещето. Дори и в „ Божествена комедия “ при Данте пътят от Ада към Рая минава през чистилището. Останалото е нереална химера за мечтатели “, сподели още Рашидов в словото си. 

Той описа, че по време на отминалата предизборна акция се е срещнал с доста хора, разнообразни по възраст, специалност и ползи, само че „ идентични в бедността “. „ Те нямат огромни претенции от живота, с изключение на страха за оцеляване. Хора отрудени, душевно красиви, почтени и чисти. Забравени от политици и от Бог. Те желаеха обикновени неща, които страната им дължи като лекар за болките им – рейс до прилежащото село, повишение на ниските им пенсии и все тематики, касаещи тяхното оцеляване “, уточни още най-възрастният депутат. 

Според Рашидов обществото желае от политиците устойчиво държавно управление, което „ да върне очакванията и усмивките " на хората, давайки им по-добър обичай и логичен живот.

Той прикани новоизбраните народни представители да одобряват обстоятелството, че „ огромната политика е низ от взаимни отстъпки “ и им пожела ползотворна работа в новото 49-о Народно заседание. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР