Наркотиците открити преди дни в склад в Бургас вероятно имат

...
Наркотиците открити преди дни в склад в Бургас вероятно имат
Коментари Харесай

Проверяват дали има връзка между кокаина открит в Бургас и изплувалия на плаж край Варна

Наркотиците открити преди дни в склад в Бургас евентуално имат общо с изплувалите преди месеци от морето колета с кокаин сред Констанца и Варна, научи Moreto.net

Преди дни, когато бе открит 76 кг кокаин в кашони с банани в склад в Бургас, прокурор Чинев заяви, че високорисковото наркотично вещество е било намерено в 4 кашона, които са съставлявали част от пратка, пристигнала на 29.07.2019 година от Р. Еквадор през Р. Италия в Пристанище Бургас. Получател е било българско комерсиално сдружение. Общото количество на получените плодове е 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера.

Една от версиите, по които проверяващите органи работят, е за връзка сред кокаина в Бургас и този изплувал край Варна, оповестява Българска национална телевизия. Причината е, че откритият в кашони с банани от Еквадор опиат е еднакъв и по тип, и по качество с предходните пакети, открити по плажната линия у нас и в прилежащата ни страна.

Старши комисар Калоянов от Бургас заяви, че опиатите са били сложени в пакети, обгърнати с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически надзор. Той посочи, че цената на откритото наркотично вещество е над 5 000 000 (пет милиона) лева, като следствието по делото ще продължи и на територията на цялата страна, защото комерсиалното сдружение – адресат в страната ни има сходни хранилища и в гр. София, гр. Варна и гр. Пловдив.

Вчера бяха направени и обиски в складовете на компанията вносител. Причината е, че част от бананите, които са получени с транспортен съд на пристанище Бургас в края на юли, към този момент са изпратени към базите й. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин.

Moreto.net напомня, че на 11 април 2019 година край Варна изплува сак с кокаин. Съдържанието на сака е 25 кг и 430 г кокаин с извънредно висока непорочност, сподели експертна информация.

От три случайни проби от опиата излиза наяве, че чистотата на интензивно настоящия съставен елемент се движи в границите сред 77,57 и 90,59 %.

По цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството, цената на планове край „ Слънчев ден “ кокаин е към 7 милиона лв..

Предишните дни сакове с кокаин бяха изплували край " Болата " и акваторията на Шабла. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР