Наркоманът Георги Семерджиев, който уби на място две млади пешеходки,

...
Наркоманът Георги Семерджиев, който уби на място две млади пешеходки,
Коментари Харесай

Камери снимали как Семерджиев и полицайката бягат от местопрестъплението

Наркоманът Георги Семерджиев, който умъртви на място две млади пешеходки, е карал джипа си в компанията на млада полицайка от софийското Първо районно ръководство, написа “Труд”. 36 часа вътрешният министър Бойко Рашков кри този факт и чак към 16 часа през вчерашния ден го удостовери. Ден по-рано той бе в Народното събрание, където сподели, че в Министерство на вътрешните работи са наясно за самоличността на спътничката на Семерджиев. И толкоз.

На седалката до двойния палач е пътувала Симона Радева - патрулен служител на реда. В нощта на съдбовната злополука мощното “Ауди Q7” с включена синя лампа на предното стъкло летяло с 200 км/ч по центъра на столицата, а надрусаният водач минавал на алено и притискал всеки автомобил, който му се изпречел на пътя. Така разумно пристигнал мигът, в който джипът навлязъл на кръстовището на булевардите “Черни връх”, блъснал странично такси и след удар в асансьора на метростанцията се разцепил на две, а отломките умъртвили двете девойки. Семерджиев и полицайката оживели по знамение и камери от уличното видеонаблюдение ги снимали по какъв начин бягат от мястото на престъплението.



С половин уста през вчерашния ден в Министерския съвет Рашков призна, че Министерство на вътрешните работи служителката е била в джипа палач със Семерджиев.
“Подсказах, че за нас е известно наличието на жена по време, когато е станал случаят и следва установяването ѝ - и като роля, и дефинитивно да се убедим и да установим изрично къде работи и по какъв начин се споделя. Днес към този момент това е известно. Тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата. Оказа се, че тя има връзки със Семерджиев, какви са тъкмо, следва да се посочи в хода на следствието. Ще установим какви са нейните връзки в тази посока, тъй като знаете добре, че там са открити такива предмети, които са признак на служителите на реда - синя лампа, палка. Едва ли има съображение в колата на този човек да има такива предмети”, сподели Министерство на вътрешните работи шефът. Но другояче разгласи бомбастична акция, при която още от нощес за неустановен период праща всички служители на реда по улиците да ловят дрогирани водачи.

Източници обясниха повода за мълчанието на Рашков. Радева, която публично се водела в болнични, към този момент е била разпитана от инспектори от “Вътрешна сигурност”, пред които разказала, че десетки служители на реда от Първо и Четвърто РПУ, които дават отговор за центъра на София, разпъвали чадър над Семерджиев. Срещу това всяка седмица миели гратис колите си на автомивката, която той държал покрай хотел “Маринела” в квартал “Лозенец”. Радева показала главно имена на сови сътрудници от филиала на Първо РПУ на улица “Г. С. Раковски”.

Вчера Радева отказала да се яви непринудено на разпит в Националната следствена работа. Затова се наложило да бъде отведена под ескорт, с цел да даде показания.

В нощта на злополуката изпаднали ключовете от квартирата на Семерджиев, която също се намира в квартал “Лозенец”. Избягалият от местопроизшествието извикал собствен чиновник от автомивката, който му докарал стълба, с цел да може да се скрие в жилището си на третия етаж.

На Семерджиев е повдигнато обвиняване, той е арестуван за 72 часа и следва прокуратурата да изиска от съда да му наложи непрекъснат арест. При задържането той е отказал да даде кръв за проба за опиати, по тази причина се наложило криминалистите да изискат позволение от съда, след което арестувания да бъде отведен в МВР-болница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР