Наричат върбинката цветето на ентусиазма“, тъй като се счита, че

...
Наричат върбинката цветето на ентусиазма“, тъй като се счита, че
Коментари Харесай

Лечебните свойства на „цветето на ентусиазма“

Наричат върбинката „ цветето на ентусиазма “, защото се смята, че тя е подобаваща за хора, които страдат от прекомерно доста възторг, само че в това време са неразбрани и неоценени. Каналът във vbox7 демонстрира нейните лечебни свойства.

Върбинката произлиза от Европа и пораства целогодишно, нормално по тревисти места. Приложенията й в националната медицина са разнородни.
 върбинка iStock/Getty Images
Изследвания демонстрират, че дестилат от върбинка оказва помощ при положения на тревога и суматоха, защото растението има антиконвулсантни, анксиолитични и седативни свойства.

Растението е уместно и при главоболие и мигрена . Болният ще усети утешение незабавно след използването на запарка от него.-->
 върбинка iStock/Getty Images
Върбинката има и противовъзпалително деяние както външно, по този начин и вътрешно. Испанско изследване е разкрило, че растението има извънредно добър резултат, в случай че имате гастроинтестиналното увреждане.

За утешение на дамите, върбинката оказва помощ при тежка менструация, като понижава болката и облекчава спазмите.

Можете да си приготвите запарка от върбинка, като я поставите във 0,5л вряла вода за 5 минути. Най-добре е да употребявате върбинка в количество колкото пакетче чай.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР