Наричаме някои от заболяванията тихи убийци, тъй като те могат

...
Наричаме някои от заболяванията тихи убийци, тъй като те могат
Коментари Харесай

6 безсимптонно протичащи болести, които могат да бъдат ФАТАЛНИ

Наричаме някои от болесттите " тихи убийци ", защото те могат да протичат безсимптомно, да не допускаме за тях и те внезапно да влошат внезапно положението ни и даже да доведат до гибел. Вижте кои са тези заболявания, по какъв начин можем да следим за тях и допустимо ли е да ги направляваме и следим? Разберете в идващите редове.

Високо кръвно налягане
Вирусолог: Коронавирусът не отслабва, безсимптомните носители са проблем
" Гледайки осведомителният портал аз такава наклонност не виждам и бих била по-предпазлива, казвайки, че коронавирусът отслабва, тъй като в...
Прочети повече
Хипертонията, в случай че не се вземат нужните ограничения, може да докара и до други рискови положения. Тази болест спада към тихите убийци, макар че има над милиард възрастни, които сега страдат от високо кръвно. Наричаме я тиха обаче, тъй като дълго време може да не индикираме признаците й.
Хипертонията е обвързвана с работата на сърцето и кръвносните съдове, в случай че неглижираме положението си, можем да увеличим риска от появяването на инфаркт, инсулт и други рискови за живота положения. 

Ако страдате от високо кръвно, променете диетата си към по-здравословна такава, приемайте по-голямо количество субстанции и минерали като калий, протеини и фибри. Освен това, пробвайте се да не хапвате съвсем никаква сол. Забравете за цигарите и алкохола и се обърнете към спорта и потребната храна.

Исхемична болест на сърцето

Болестта не можем да диагностицираме още първоначално. Тя се характеризира със свиване на коронарните артерии и се понижава количеството О2 и кръв, което доближава до сърцето. Това е причина за появяването на инфаркт или стенокардия. И тук съветът ни е по-здравословен метод на живот.

Диабет 
Не подценявайте тези признаци с краката – вижте какви болести издават
Дискомфортът в краката може да издава съществени болести. Често отдаваме недоволствата си на умората и физическото натоварване. И това...
Прочети повече
Диабетът е познато заболяване на всички ни, само че вид 2 може да протече и без симптоматика в ранен стадий. Ако усетите, че започвяте да ходите до тоалетна по-често, отслабвате внезапно и без да сте целяли, уморявате се елементарно – то това може да са част от индикациите за диабет вид 2.
Ако заболяването към този момент е в напреднал стадий са вероятни увреждания на зрението, бъбреците или сърцето.

Остеопороза

Още едно заболяване, което не можем да усетим в ранен стадий. През това време костните тъкани изтъняват, което може да аргументи по-чести пострадвания и по-малка устойчивост на натоварване.

Сънна апнея

Сънната апнея съставлява нарушение на съня, при което въздухът ни може да спре за интервал до 10 сек. Тя е рискова, тъй като по този метод при заболелите могат да се появят инсулт или неочаквана гибел.
6 болести, които може да преборите с лимонен сок
Лимоновият сок е жълта транспарантна течност с присъщ кисел усет и ободрителен мирис, получена посредством изстискване на плодовете на плодовот...
Прочети повече
Мастно чернодробно заболяване

То може да е подбудено от прекомерената консумация на алкохол или от аргументи, нямащи общо с алкохола. Обаче не може да се откри съществуването му без да се създадат нужните проучвания. Не се ли открие в ранен стадий, може да е рисково за отключването на цироза или раково заболяване.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР