Нарендра Моди. Снимка: БГНЕСИндийският премиер Нарендра Моди ще въведе смъртна

...
Нарендра Моди. Снимка: БГНЕСИндийският премиер Нарендра Моди ще въведе смъртна
Коментари Харесай

Индия въвежда смъртно наказание за изнасилване на деца

Нарендра Моди. Снимка: БГНЕС

Индийският министър председател Нарендра Моди ще вкара смъртна присъда за обезчестяване на девойки под 12-годишна възраст, написа английският вестник The Guardian, представен от „ Фокус ”. Мярката идва в отговор на недоволството, обхванало страната след последните шокиращи случаи на офанзиви против деца.
Моди е свикал държавното управление на изключително съвещание, с цел да утвърди законодателни ремонти, които още ще задължат полицията да завършва следствието в границите на два месеца и ще усилят оптималните присъди за обезчестяване на девойки под 16 години и на дами.
Индийският премиеп попадна под необятен публичен напън да одобри тези промени, след последните два случая, в които високопоставени чиновници от неговата ръководеща партия бяха упрекнати в обезчестяване на деца и опити за възпрепятстване на следствието. Местното законодателство сега планува смъртна присъда за ликвидиране, похищение, тероризъм, държавна измяна и обезчестяване, в случай че жертвата остане трайно във вегетативно положение след насилието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР