Наредете в предварително намазана кексова форма разполовени филийки от стар

...
Наредете в предварително намазана кексова форма разполовени филийки от стар
Коментари Харесай

Всеки път като имам стар хляб, приготвям това вкусно изкушение, на което никой не може да устои

Наредете в авансово намазана кексова форма разполовени филийки от остарял самун, със заоблената им част ориентирана надолу. Между всеки 2 прилежащи филийки сложете фино резенче шунка или някакъв салам, както и комат домат и резенчета гъби. За предпочитане е първо да наредите филиите самун една до друга и след това да подпъхнете сред тях шунката, гъбите и доматите. По избор, може да сложите в допълнение сред хляба резенчета кашкавал или топено сирене, както и кисели краставички, печена чушка и обезкостени маслини. Още по-вкусно ще стане, в случай че задушите и 1 – 2 глави кромид лук и поставите също и от него сред филийките. Сега намажете фино по този начин напълнените филийки с масло, маргарин, зехтин, олио или майонеза, изборът е ваш.

Отгоре поръсете образувалия се венец със 100 грама натрошено сирене, като част от него се стремите да попадне и сред филийките.
Полейте венеца с добре разрушена примес от: 4 яйца, 600 мл прясно мляко, щипка сода и подправки по желание (магданоз, чубрица, риган, босилек…). Добавете и щипка черен пипер. В сместа може да добавите и малко олио или зехтин – само че единствено в случай че не сте мазали филийките с лой. След като сте полели венеца с млечната примес, лекичко ударете няколкократно кексовата форма, за навлизане на сместа отмерено сред филийките. При липса на разположение на прясно мляко, може да употребявате кофичка кисело мляко и 1 чаена чаша вода. Вместо кексова форма може да употребите тава и тогава редите филийките на пластове. Печете венеца във фурна, авансово загрята на 180˚С.

След като го извадите от фурната, оставете да се поохлади (за да не се разпадне още горещ). Обърнете венеца в подобаващ поднос. След като изстине още малко, нарежете го на филии и сте подготвени да заситите глада си с тази вкусотия! Имайте поради, че количествата на употребяваните артикули зависят от наличността им в кухнята и размера на формата, в която ще печете венеца. При това, с цел да не се разпадне венецът, заливката би трябвало да е в задоволително количество, тъй че да попие напълно хляба.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР