Наред с най-очакваното тенис събитие в страната Sofia Open, в

...
Наред с най-очакваното тенис събитие в страната Sofia Open, в
Коментари Харесай

БНТЦ събира най-добрите аматьори на “Sofia Mаsters 1000”

Наред с най-очакваното тенис събитие в страната Sofia Open, в столицата стартира и не по-малко забавно за феновете на тениса съревнование Sofia Masters 1000. За разлика от схемата при експертите в любителския шампионат могат да се включат безусловно всички искащи да премерят сили с разнообразни съперници във формат оптимално доближаващ се до този на техните идоли. 

Sofia Masters, е неповторима алтернатива за всички дилетанти да играят в условия, които се доближават оптимално до професионалния тенис. Освен, че формата на игра е 2 от 3 сета, част от срещите се играят ръководени от арбитър на стол, надпреварата продължава 3 седмици, а финалите ще се играят на същия корт, който ще бъде хазаин на срещите от купа Дейвис. 

Квалификациите за Мастърс 1000 на Интерактив тенис стартират на 26 септември на кортовете на Националния тенис център, като в тях присъединяване могат да вземат начинаещи и напреднали играчи, а 16 от най-хубавите квалификанти ще се класират за главната скица. Основната скица започва на 6 октомври и ще включва 32ма играчи – най-хубавите 16, както  и 16тимата преодолели квалификациите. Шампионът би трябвало да стане явен до 16 октомври.

До момента поръчка за присъединяване са дали над 45 играча, като измежду тях се отличават имената на Матеуш Ейсмонт, който ще пази купата, която сграбчи през есента на 2021-ва, Светослав Стоичков пък стана първенец на летния Мастърс от тази година. Номер 1 на ИТЛ за 2021-ва Марк Хаджижеков също ще се включи в конкуренцията, както и първият Мастърс първенец и продуцент на предаването „ Точка за пробив “ по телевизия Max Sport - Петьо Борисов.

Победителят в надпреварата ще получи 1000 точки, а финалистът – 600, които ще добави към годишната класация на Интерактив тенис. Това значи, че купата в Sofia Masters 1000 освен може да докара до разбъркване в годишното класиране на лигата, само че и да подсигурява място за финалния Мастърс, който ще се организира през декември с присъединяване на осемте най-хубави играчи на ITL. 

Всички участници в събитието ще получат и дарове обезпечени от сътрудниците на шампионата “Нина Трейд-18 “ ЕООД, Born, Melly Gel, Office Therapy. Освен всичко това всеки участник в квалификациите ще има обезпечена втора среща при отпадане на старта. Ако желаете да участвате в това събитие, можете да се запишете на страницата на лигата www.interactive-tennis.com.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР