Нарастват цените както на жилищата ново строителство, така и на

...
Нарастват цените както на жилищата ново строителство, така и на
Коментари Харесай

Цените на старото и новото строитерлство се доближават

Нарастват цените както на жилищата ново строителство, по този начин и на старите панелки. Въпреки всички условия, които въздействат на нашата и международната стопанска система, пазарът на парцели остава прелъстителен и хората избират да влагат в къщи и жилища. Банките не престават да оферират положителни лихви и ползата към новото строителство е огромен.

Цените на остарялото и новото строителство са доста близки. Причината за това е, че и двата вида жилища имат своите преимущества, споделят брокери на парцели. Панелните здания са с по-тънки външни и вътрешни стени и площите на пространствата от вътрешната страна са по-просторни. След 1989 година в площообразуването се включват и балконите, а след отварянето на свободния частен пазар и появяването на частните вложители в ценообразуването на крайния артикул се включва и процентът от общите елементи на постройката, които се поставят към жилището.

Част от плюсовете на новото строителство е потреблението на качествени материали, както и това че общите елементи, а постоянно и пространството към блока, са по-хубави. Ако човек купи апартамент в остаряла постройка, даже да направи ремонт на дома, няма да промени обстановката във входа и региона към блока. Освен това при новото строителство не се постанова да се прави главен ремонт на банята и да се сменят тръби, новият притежател не би трябвало да чака скоро да има спомагателни разноски като да вземем за пример за ремонт на покрива или на асансьора, което при остарялото строителство постоянно се случва. А поради повишаването на строителните материали цените както на санирането, по този начин и на вътрешните довършителни действия се покачват.

В някои региони на огромните градове в страната обаче, доминира панелното строителство и когато някой желае да купи неподвижен парцел в този регион няма кой знае какъв брой огромен избор сред ново и остаряло строителство.

Характерно при новото строителство е, че понятието “самостоятелна кухня ” изчезна от дълго време, споделят брокери. От една страна това е резултат от западната мода, а въпреки това самият размер на кухните стартира да става все по-малък и по-малък. Ако човек желае да има обособена кухня, би трябвало да се ориентира към остарялото строителство. Но в случай че избира кухнята и всекидневната да са в една стая, би трябвало да избере новото строителство.

В София сега най-атрактивни са южните и източните региони, защото там има съсредоточено много ново строителство, а регионите, които се намират по линията на метрото, също съставляват интерес за купувачите.

Когато купуват жилище за фамилията си, хората избират по-големи жилища. Причината за това е че по време на пандемията и опцията за работа от у дома, хората схванаха, че е добре да има настрана помещение за всеки член от фамилията. Според брокери с повишаването на приходите на хората и с повишението на виталния стандарт ще нарастват и недвижимите парцели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР