Нарастват шансовете Нидерландия да подкрепи присъединяване на Румъния към Шенгенското

...
Нарастват шансовете Нидерландия да подкрепи присъединяване на Румъния към Шенгенското
Коментари Харесай

Нарастват шансовете Нидерландия да подкрепи влизането на Румъния в Шенген

" Нарастват възможностите Нидерландия да поддържа присъединение на Румъния към Шенгенското пространство ", написа в неделяна страницата си във Facebook румънският евродепутат Виктор Негреску, оповестява организация Аджерпрес.

" Информацията, с която разполагам, идва от холандски депутати след неотдавнашни неофициални полемики сред парламентарните политически партии ", посочи Негреску, който е член на румънската Социалдемократическа партия.

Наред с оптимистичната прогноза румънският евродепутат показва, че позицията на Нидерландия във връзка със съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи на 8-9 декември не е ясна. Според него към момента е допустимо Нидерландия да поддържа присъединение на Румъния към Шенген, само че да изиска от Европейската комисия да създаде специфичен механизъм за наблюдаване, въз основа на който част от шенгенските права да бъдат замразени, в случай че бъдат нарушени избрани предвиждания.

Според Виктор Негреску различен вероятен сюжет е отсрочване на гласуването за по-късно тази година, с цел да се изчакат заключенията от последния отчет по Механизма за съдействие и инспекция (с който Европейската комисия следи промените в правосъдната система и битката с корупцията – бел. ред.) и мнението на Венецианската комисия по отношение на новия пакет правосъдни закони в Румъния. Румънският евродепутат отбелязва, че се прави оценка в това число на вид за делене на Румъния и България.

Според Виктор Негреску трети вероятен сюжет е решението за присъединение на Румъния и България към Шенген да бъде пренасрочено за идната година след локалните избори в Нидерландия през март 2023 година „ (Това е един) нерешителен сюжет, който повдига доста въпроси, защото решението за влизане на Хърватия в Шенгенското пространство следва да бъде взето до края на тази година “, показва Виктор Негреску.

Румънският евродепутат отбелязва, че посочените от него работни сюжети могат да се трансформират според от развиването на политическите и изборните процеси в Нидерландия.

“Ето за какво през последните няколко седмици засилихме контактите си с холандски парламентаристи и лица, вземащи решения, за да ги убедим да поддържат Румъния и вероятно да предизвикват нова резолюция в холандския парламент в поддръжка на нашата страна “, показа Виктор Негреску на страницата си във Facebook и прикани всички политически сили в Румъния към единение и отговорност.

По-рано през седмицата журналистът Огнян Георгиев на Дарик радио, че Шенген е даже по-голям заБългарияв момента от еврозоната.

" Шенген се състои от всички континентални членки на Европейски Съюз без Румъния и България и Кипър, който има собствен вътрешен проблем. Има два разновидността - първият е ние и Румъния да останем отвън тази зона.Вторият вид е румънците да съумеят да влязат, ние не.Това ще е призрачен вид за България– ще останем единствената континентална членка, която не е член на това пространство.Този вид ще е призрачен за Северна България, която ще се задръсти, безусловно – от границите с Румъния до планината ние ще имаме колони от хора, тирове и коли, които няма да могат да минат ", съобщи журналистът.

" Ние ще станем гетото на Европа, ще бъдем тази дупка, която ще седи тук ".

" От имиджова позиция ние сигурно ще бъдем втора употреба член и то ще бъде очевидно ", безапелационен е Огнян Георгиев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР