Нарастващите рискове пред сигурността изискват Въоръжените сили в много по-динамичен

...
Нарастващите рискове пред сигурността изискват Въоръжените сили в много по-динамичен
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои полковник Христо Ганецовски с висше офицерско звание

Нарастващите опасности пред сигурността изискват Въоръжените сили в доста по-динамичен порядък да развиват съответни отбранителни качества, висока подготовка на щабовете и формированията и нараснала оперативна съгласуемост. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на гала в Гербовата зала на президентската институция, на която удостои полковник Христо Ганецовски с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. Със собствен декрет президентът го освобождава като пълководец на База за командване, ръководство и наблюдаване и го назначава на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите. 

Президентът уточни, че удостояването на бригаден военачалник Ганецовски с ново звание и служба е израз на напъните му през годините за развиването на Въоръжените сили, издигането на техния престиж, както и самопризнание за професионалните и персонални качества на българския военнослужещ. Държавният глава акцентира, че длъжността на заместник-командир на Съвместното командване на силите е натоварена с по-висока отговорност, а променената среда на сигурност постанова дейно командване и ръководство на всички равнища.

Държавният глава открои значимата роля на Съвместното командване на силите при планирането, подготовката и управлението на взаимни национални и многонационални интервенции, както и на контингентите на Въоръжените ни сили по задачи и интервенции зад граница. 

Бригаден военачалник Ганецовски увери, че няма да пожали време и старания, с цел да извърши със наличие оказаната му чест да заеме тази висока служба в интервал, изпълнен с динамични промени и провокации пред сигурността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР