Нарастващата нужда от тягови акумулатори за електромобилите привлича нови играчи

...
Нарастващата нужда от тягови акумулатори за електромобилите привлича нови играчи
Коментари Харесай

Northvolt ще ускори разработването на съвременни акумулатори с помощта на ИИ под ръководството на бивш сътрудник от Apple

Нарастващата потребност от тягови батерии за електрическите автомобили притегля нови играчи на пазара и европейската компания Northvolt е един от тях. За да не загуби в конкурентната гонка, компанията е подготвена да внедри в производството и създаването на батерии технологии за изкуствен интелект, а някогашен специалист от Apple ще помогне за това.

Както изяснява Bloomberg, миналият в Northvolt помощник от Apple Сидхарт Кулар (Siddharth Khullar) взе участие в проучванията от региона на изкуствения разсъдък, тъй че той е събрал екип от експерти по машинно образование в главното дружество на Northvolt в Швеция, с цел да форсира продуктовите проби и темпото на софтуерния напредък. Времето, прекарано в създаването на нови технологии за батерии, съгласно Кулар, може да бъде понижено на половина на някои стадии посредством дейното потребление на изкуствен интелект. Същата група откриватели, употребяващи AI, могат да организират два пъти повече опити за единица време.

Най-малкото към този момент е допустимо, посредством потреблението на системи с изкуствен интелект, да се понижат разноските за контролните интервенции, без да се компрометира качеството на продукта. Northvolt, да вземем за пример, в активността си включва към 4000 интервенции за надзор на качеството. Процесът на произвеждане на акумулаторите генерира толкоз голямо количество данни, че хората просто не могат дейно да ги обработят без помощта на изкуствения разсъдък.

В момента Northvolt уголемява производството си на батерии в Швеция и се стреми да построи фабрики в Германия и Канада. Компанията съумя да притегли капитал от $9 милиарда, а портфолиото от поръчки доближи $55 милиарда За клиенти на Northvolt се готвят марки, като Volvo Car, BMW, Polestar и Volkswagen. Сидхарт Кулар работи в Apple повече от шест години, разработвайки технология за следене на съня за Apple Watch и функционалности за самостоятелно шофиране. Преди малко повече от година, той се причисли към Northvolt и към този момент е привлякъл 18 експерта в екипа си. Според него, AI не може да размени 10 години опит в производството, само че ви разрешава по-добре да систематизирате и анализирате информацията, както и да вземате по-добри решения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР