Нараняванията са били страшни за толкова малко дете. Множество рани,

...
Нараняванията са били страшни за толкова малко дете. Множество рани,
Коментари Харесай

Нараняванията са били страшни за толкова малко дете. То е като скалпирано.

„ Нараняванията са били страшни за толкоз малко дете. Множество рани, евентуално нанесени в разнообразни интервали от време. Не са лекувани, както настояват обвинените. От косата на детето липсват 15 квадратни сантиметра освен коса, само че и кожа. Детето е като скалпирано, колкото и да ми е тежко да кажа тази дума. Нараняването е доста надълбоко. ”

Това разяснява в понеделник пред Нова тв  Васил Попов, юристът и необикновен бранител на 5-годишното дете от Пловдив, което е било подлагано на тежко домашно принуждение. В петък майка му и приятелят ѝ бяха арестувани след сигнал за тормоз, който са упражнявали над момченцето.

То е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето е горена и липсва. От прокуратурата в града оповестиха, че мъжът многократно е малтретирал физически и вербално момчето. Биологичният баща е бил в чужбина по време на насилието. В петък вечерта Районният съд в Пловдив освободи майката с мярка „ подписка “, само че остави за непрекъснато в ареста приятелят ѝ.

По думите на Попов вероятността сходна рана да се получи при изгаряне с гореща вода под душа е прекомерно дребна.  

„ Първоначалният тип на раната е изменен, защото обвинените са пробвали самолечение. Тепърва ще се прави проучване какъв е предметът, предизвикал пострадването ”, уточни бранителят.

Той изясни, че положението на момченцето е „ доста изключително ”.

„ Детето беше разпитано в мое наличие. То има заболяване от аутистичният набор и връзката с него е сложна. То не дава ясни пояснения, само че дава насоки. Дори и крепко дете на тази възраст, при този стрес – мъчно ще даде конкретика ”, акцентира юрист Попов.

Днес ще момчето ще бъде оперирано - ще му бъде направена пластика на главата поради изчезналата кожа.

„ То е прието в болница и е под обществена услуга на Център за краткотрайно настаняване. Надяваме се да бъде позволено на бащата да остане при детето след интервенцията. Очакваме да забележим и каква ще бъде мярката за протекция на обществените, защото се притеснявам от някои не толкоз верни дейности. Да се надяваме, че няма да лимитират бащата от контакт с детето, защото няма данни той да е имал рисково държание ”, смята защитникът.

Биологичният татко на детето се е завърнал от Германия. И е заявявал предпочитание да се грижи за детето.

„ Спорът е бил кой да упражнява родителските права. Бащата чака във всеки един миг да му дадат опция да се грижи за сина си. Мисля, че на този стадий, никой естествен човек няма да върне детето на майка му ”, акцентира Попов.

От края на ноември детето не е посещавало детска градина, в която е било записано. В отдел „ Закрила на детето ” не са постъпвали сигнали за самото момченце. Освен рана по главата му е имало  и следи от удари по лицето му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР