„Наръчник по основи на рисуването“ ще ви помогне да откриете

...
„Наръчник по основи на рисуването“ ще ви помогне да откриете
Коментари Харесай

Ако винаги сте искали да се научите да рисувате, тази книга е за вас!

„ Наръчник по основи на рисуването “ ще ви помогне да откриете художника в себе си! Очаквайте от 4 септември!
Развийте креативните си заложби с подробни указания, повече от 350 илюстрации, потребни насоки и техники за начинаещи и напреднали!
Това практическо управление е създадено върху концепцията, че всеки може да се научи да рисува добре – нужно е единствено да прояви предпочитание и старание и да има подготвеност да поправя грешките си. То съдържа голям брой препоръки и извършения за асимилиране и надграждане на съществени познания и умения.
„ Наръчник по основи на рисуването “ включва способи, практикувани и одобрени във времето от голям брой възпитаници и професионални художници. Благодарение на дългогодишния си креативен и преподавателски опит Барингтън Барбър обобщава тези способи и предлага ефикасни способи за приложението им в процеса на изобразяване. Упражненията са групирани в няколко тематични раздела: предмети и натюрморти, вероятност, природа, човешка фигура и портрети, композиции, техники. Представени са и похвати за реализиране на разнообразни резултати, както и главните правила и техники на композицията и вероятността. Освен това наръчникът включва 350 илюстрации и потребни насоки за начинаещи и за напреднали.
Барингтън Барбър е английски художник, публицист и учител, който е оформил своя характерен жанр на изобразяване с дългогодишна процедура. Целият му живот е построен към изобразителното изкуство. Работил e за едни от най-известните рекламни организации, илюстрирал е книги и списания и е преподавал изобразително изкуство.
Той е създател и илюстратор на над 20 наръчника по изобразяване, трансформирали се в международни бестселъри и преведени на разнообразни европейски езици, китайски и японски. Първата му книга има над милион продадени екземпляра в международен мащаб, а всички негови наръчници получават висока оценка от видни актьори, потвърдени и начинаещи художници.
Днес Барингтън Барбър живее в Лондон и прекарва по-голяма част от времето си в изобразяване, писане на книги или с четирите си деца и техните фамилии.
Попитан в изявление дали съгласно него умеенето да се рисува е даден от Бога гений, или просто доста добре развито умеене, Барбър декларира:
Способността да рисувате може да бъде резултат от гений, само че най-важно е желанието да го вършиме и готовността да работите настойчиво, до момента в който съумеете да извършите това, което желаете. Често загатвам в книгите си, че всеки може да се научи да рисува, само че в случай че желанието да работите и да се развивате в тази посока не е задоволително мощно, даже геният се оказва ненужен. Разбира се, оказва помощ, когато човек има някакъв гений в тази област, само че това не е единственият, нито най-важният фактор за триумфа!


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР