Напусна ни президентът на ВУАРР Пловдив. Смъртта отне непрежалимия за

...
Напусна ни президентът на ВУАРР Пловдив. Смъртта отне непрежалимия за
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина изтъкнат професор и президент на ВУАРР Пловдив

Напусна ни президентът на ВУАРР Пловдив. Смъртта лиши непрежалимия за академичната и духовната общност акад. проф. доктор Димитър Димитров, оповестяват от образователното заведение.

Ето и целия текст от ВУАРР Пловдив:

"С дълбока тъга и страдалчество оповестяваме, че след малко боледуване ни напусна за своя безконечен път душата и сърцето на Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите проф. Димитров. Отиде си една ярка персона, която блестеше с безчет гении, неуморен дух, пъстър език и мощен смях. Житейските мъдрости, до които беше достигнал през личния си нелесен път от Тръстеник, Русенско, до Пловдив, той искаше да опише на всички.

И остави тази мъдрост за нас, с цел да помним, че животът би трябвало да се живее всеки ден, ден, в който си направил най-малко едно положително нещо за някого. Ние, неговите сътрудници, студенти, другари и близки знаем, че Професорът ще остане във всеки от нас да живее със спомен за подарен скъп съвет.

Знаем, че някъде там горе той ще продължи да споделя притчи за живота, ще събира небесните спътници на матинета и литературни четения. И там той няма да е самичък, с него ще са всички духовни люде, които си отидоха без време, и които имаха достойнството да се нарекат негови другари.

Професоре, на нас ни остава да следваме духовните задания, които ни завещахте в своите стихове, карикатури, песни, басни. Знаем, че ще продължите да ни пращате препоръки и че ще виждаме небесните Ви знаци в цъфналите овошки и кивито в двора на вашето висше учебно заведение.

Вие имахте усета и знанието да отдавате респект на личностите на науката и мъдростта, оставили своя диря в човешката история. Задължени сме да продължим Вашето духовно дело, по тази причина няма да спрем. Благодарим на ориста, че ни срещна по пътя ни!

Скъпи другари на професор Димитров и ВУАРР, пазете околните си, те са дарът, който в никакъв случай няма да сме подготвени да изгубим, само че и в никакъв случай не сме подготвени да задържим в точния момент с задоволително добра и мощна дума за любов.

Бъдете сплотени в делата си и смирени в душите си! Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите афишира 8 декември за Ден на печал!

Всички, които познаваха и обичаха проф. Димитров и желаят да отдадат своята последна респект към него, могат да го създадат в публика 7 на ВУАРР (бул. "Дунав “ 78) на 8 декември 2020 година от 9 до 16 часа ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР