Напуканите устни са чест проблем на почти всички през зимата.

...
Напуканите устни са чест проблем на почти всички през зимата.
Коментари Харесай

Как да се справим с напуканите устни през зимата?

Напуканите устни са чест проблем на съвсем всички през зимата. За тях " работят " студът на открито, отоплението вътре, което изсушава въздуха, както и непрекъснатият ни подтик да ги оближем в опит да облекчим напукването.
Прочетете още
Последното, несъмнено, има противоположния резултат. Не бива да забравяме, че кожата на устните е друга от тази на съвсем цялото ни тяло - в нея няма мастни жлези, което я оставя по-суха и напукваща се.

Най-лесният метод да не допускане лющенето и мъчителното напукване, е да употребяваме еликсир за устни 24 часа в денонощието. Нашата процедура е за през нощта да посягаме положителния остарял вазелин, който запечатва влагата в кожата и не разрешава изсушаването й.

Вазелинът и изобщо продуктите на петролна основа обаче не лекуват напукването и не подхранват устните. За да им помогнем повече, под мазния горен пласт би трябвало да нанесем подхранващ крем въз основата на серамиди, хиалуронова киселина или и двете по едно и също време.

Това са външните ограничения, които можем да вземем за напуканите устни. Често обаче те могат да са породени и от дефицит на избрани витамини и минерали в организма като цинк, желязо и витамини от В групата. Препоръчителна е консултация с доктор преди да си самопредпишем сходни добавки.

Генералният извод от грижата за устните през зимата е да употребяваме непрекъснато еликсир за устни, да гледаме да не се обезводняваме и да овлажняваме въздуха в стаята. Както и да не подценяваме разнообразното хранене, допълват Self.

 

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР