Напуканите устни не се дължат само на метеорологичните условия през

...
Напуканите устни не се дължат само на метеорологичните условия през
Коментари Харесай

Напукани устни - пробвайте с домашни средства


Напуканите устни не се дължат единствено на метеорологичните условия през зимата. Те издават доста информация за метода ни на живот - какво ядем, пием, каква козметика употребяваме.

Сухите и напукани устни могат да се дължат на:

Дефицит на витамин В Някои медикаменти за перорална приложимост Състояния като гъбична зараза или анемия Пикантни, солени или кисели храни, които могат да раздразнят или изсушат устните Контактен дерматит от червило или еликсир за устни

Контактен дерматит от пасти за зъби, кремове и друга козметика с нездравословни съставки Чувствителност към никел Латексова сензитивност Аромати и оцветители от сапуни, парфюми и детергенти, които нервират устните Пушенето, което води до изсушаване на кожата наоколо до устните Твърде доста излагане на слънце
Кожата на устните ни е доста нежна. За да избегнем в допълнение дразнене, можем да оставим настрани балсамите за устни и да пробваме да се оправим с напуканата кожа посредством домашни средства.

Медът е био ексфолиант. От антични времена се употребява за лекуване на разнообразни кожни проблеми. Има овлажняващи свойства, които оказват помощ при напукани и сухи устни. Освен това неговото антисептично деяние успокоява възпалението. Някои специалисти предлагат мазане на устните с мед от манука, а след разрешаване на казуса - потребление на примес от кафява захар и мед като лек ексфолиант, който да отстрани мъртвата и суха кожа от устните.

Друго средство е зехтинът, който успокоява и овлажнява кожата. Съдържа витамин Е, който работи като антиоксидант и защищава клетъчните мембрани. Намазването на устните с няколко капки зехтин преди лягане усъвършенства кожата на устните. Може да се добави и малко розова вода. Тя има фенолни съединения, които ще успокоят сухата и мъчителна на досег кожа. Друг вид е смесването на няколко капки глицерин с розова вода.

Свързани публикации.. Сухи и напукани устни – какво ги предизвиква? 0 Домашен еликсир за устни с невен и ший 0 Балсам с глицерин пази устните през зимата 0

Кокосовото масло придава изцяло облекчение на устните, в случай че те са сухи, напукани и раздразнени. То защищава, успокоява, омекотява и поправя кожата, тъй като мастните му киселини наподобяват доста на естествения себум.

Сухият въздух и неналичието на грижа за устните през зимата също води до напукани устни. Ако желаеме да избегнем неприятното чувство, би трябвало да проветряваме и овлажняваме пространствата у дома, както и да не излизаме без еликсир. Близането на устните и дърпането на напуканата кожа също не са за предпочитане, тъй като в допълнение ще усложнят ситуацията.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР