Напуканите пети не са само козметичен дефект. Те причиняват много

...
Напуканите пети не са само козметичен дефект. Те причиняват много
Коментари Харесай

Три домашни средства за лекуване на напукани пети

Напуканите пети не са единствено козметичен недостатък. Те предизвикват доста неприятни чувства и могат да бъдат симптом за появяването на болести. Кожата на петите по природа има доста по-плътна конструкция от кожата на тялото и лицето, защото точно петите понасят главното натоварване при вървене. Проблемите с кожата на краката стартират, когато салдото на обновяването на кожните кафези е нарушен, т.е. скоростта на формиране на нови кафези надвишава скоростта на десквамация. Това събитие се назовава хиперкератоза и също води до пукнатини.

Това може да се дължи на погрешно подбрани обувки. Твърде тесните обувки се трият в кожата, заради което тялото може да стартира интензивно да създава нови кожни кафези, които по-късно се трансформират в пълен рогов пласт. Висок ток или прекомерно плоска подметка също способстват за погрешно систематизиране на натоварването върху стъпалото и надлежно за нараснало формиране на нови кафези. Ако постоянно се чувствате неловко в обувките си, по-добре ги сменете.

Рецепта за напукани пети с мед

Намажете петите  с мед, покрийте с пергамент или хартия за компреси, обуйте чорапи, оставете за една нощ. На сутринта измийте и нанесете крем. Друга рецепта: нанесете мед върху загрята пета, покрийте пукнатините с свеж лист от зеле, закрепете с превръзка.

Лечение на фисури на петите с лук
8 лека, с които може да премахнете или облекчите болката в петата
Едно доста неприятно положение, което може да ви попречи да вършите ежедневните си задания, е болката в петата. При нея става дума за въ...

Рецепта 1. Покрийте петите си със недопечен лук за 2-3 часа, измийте краката си с топла вода, намажете със сметана.

Рецепта 2. Настоявайте за прясно слънчогледово масло от жълт кантарион: поставете билката в стъклен съд, прибавете олио и задръжте на слънце до рубинен цвят в продължение на две седмици, прецедете готовия състав. Прекарайте лука през месомелачка, нанесете кашата върху петите за 2 часа, измийте краката си, нанесете маслото, запарено с жълт кантарион.

Рецепта 3. Вземете каша от пера от зелен лук, нанесете върху салфетка, фиксирайте с превръзка върху пукнатините на петата през нощта.

Рецепта 4. Налейте 1 с. л. цветове от невен с малко вода, варете 5 минути, оставете да изстине, прецедете. Добавете дребен лук, начукан на каша, 1 с.л. натрошени листа от каланхое. Разбъркайте всички съставки, нанесете върху петите за 2-3 часа. Лечението на пукнатини би трябвало да се извърши в границите на 2-3 седмици.

Компреси с  жълтък
Неподозираните изгоди за дамите от масаж на краката
Рефлексотерапията посредством масаж на основни точки на краката е един от методите, по които всеки може да поддържа здравето си. Масажът на к...

Приготвяне на компрес:

· Разбийте жълтъка, прибавете 1 с.л. л. растително масло и 1,5 ч.л. оцет.

· Нанесете приготвената примес върху авансово задушените бутчета.

· Увийте краката със стреч фолио, обуйте чорапи.

Препоръчва се компресът да се остави за една нощ. На сутринта би трябвало да разтриете краката си малко с пемза, да изплакнете с вода и да нанесете тъничък пласт овлажнител.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР