Напрежението в управляващата коалиция е видимо, след като вицепремиерът Валери

...
Напрежението в управляващата коалиция е видимо, след като вицепремиерът Валери
Коментари Харесай

Лифтът на Банско клати държавата

Напрежението в ръководещата коалиция е очевидно, откакто вицепремиерът Валери Симеонов упрекна премиера Бойко Борисов, че го саботира за втория кабинков въжен превоз в Банско. Той съобщи, че не желае да вижда министър-председателя, който го " изработил ", имайки поради отдръпването на решението за смяна на концесионния контракт с компанията " Юлен " за прилагане на част от парка " Пирин " за потребностите на ски зоната в Банско.Валери Симеонов даже загатна за повреждане на обединението. На държавното съвещание предходната седмица точката за разширение на ски зоната, импортирана от вицепремиера, беше отсрочена. Това стана откакто, на фона на митингите на екозащитници, Бойко Борисов съобщи, че не желае да има никакви подозрения. Преди два дни пък екоминистърът Нено Димов отдръпна от Министерски съвет импортирания план за в допълнение съглашение към концесионния контракт за " Ски зона Банско ".

„ Не виждам подпомагане на Борисов по повод реализацията на втори въжен превоз. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за смяна на концесията в Банско. В Програмата за ръководство написа, че би трябвало да се развива туризмът, да се предизвикват вложителите, а това са текстове, които не се извършват, а саботират “, съобщи през днешния ден Валери Симеонов пред телевизия BIT.

„ Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев (известният природозащитник, който взе участие в митингите против втория въжен превоз - б.р.) в 10 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отсрочена и събралите се на колекция пред Народното събрание две фамилии, тези простаци, незабавно се похвалиха във Facebook “, сподели още той.

„ Втори въжен превоз няма да има заради противоречие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има съвещание на Министерски съвет. Всичко е допустимо да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и желаят да си начешат егото?! Не желая да го виждам по-късно разработване, което направи “, безапелационен беше вицепремиерът по адрес на премиера.

Той нападна и министъра на туризма Николина Ангелкова, която съобщи, че няма по какъв начин да се ангажира със периоди за втори въжен превоз в зимния ни курорт, " само че няма да е идната зима ":

„ Министър Ангелкова приказва едни обширни и напоителни глупотевини по отношение на моето предложение. Не мога да я разясня “.

До този миг няма коментар от Бойко Борисов, който през днешния ден и на следващия ден е в Брюксел на среща на евролидерите. Симеонов разяснява и офанзивите на опозицията и в частност водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Кой я слуша тая изобщо? Това е една жена, която всекидневно потвърждава прозвището си госпожа Лъжа – нея ли да разясняваме? “, сподели Симеонов.

По въпроса за вота на съмнение към кабинета на тематика " Корупция ", който Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще внесат при започване на идната година, той пък сподели:

„ Аууу какъв смут! Нищо няма да създадат – ще чакаме до 17-и януари, пък тогава да разясняваме има ли смисъл този избор “.
тагове Валери Симеонов Бойко Борисов въжен превоз държава
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР