Напрежението в така или иначе лошите отношения между САЩ и

...
Напрежението в така или иначе лошите отношения между САЩ и
Коментари Харесай

Тръмп и иранският президент продължават да си разменят заплахи

Напрежението в по този начин или другояче неприятните връзки сред Съединени американски щати и Иран се увеличи в допълнение, откакто президентите на двете страни задочно си размениха закани за боен удар, оповестяват международните организации.

В дъното на спора е решението на Доналд Тръмп да извади Вашингтон от интернационалното съглашение за нуклеарното разоръжаване на ислямската република и да й наложи нови наказания – ход, против който се оповестиха Германия, Франция, Англия, Китай и Русия., които също са подписали документа от 2015 година

Новата ескалация пристигна след изявление на държавния секретар Майк Помпео пред американци от ирански генезис. Той съобщи, че до ноември Вашингтон ще се опита да притисне всички страни, купуващи петрол от Иран. Според него режимът в Техеран „ наподобява повече на мафия, в сравнение с правителство”.
Европейските сили няма да излизат от договорката с Иран Утре Доналд Тръмп ще разгласи какви ще са дейностите на Съединени американски щати във връзка с съглашението
Пред ирански дипломати президентът Хасан Рохани беше безапелационен: „ Америка би трябвало да знае, че мирът с Иран е майка на мирните връзки с всички, а войната с Иран е майка на всички войни”.



Американският му сътрудник Доналд Тръмп, който по принцип не е прочут със способността си да се придържа към положителния звук в „ Туитър”, този път влезе в стилистика, по-характерна за коментарните секции на новинарските уеб сайтове. Той се обърна към Рохани със следния текст (главните букви са запазени): „ НИКОГА НЕ ЗАПЛАШВАЙТЕ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ОТНОВО ИЛИ ЩЕ СИ ПОНЕСЕТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ, КАКВИТО МАЛЦИНА В ИСТОРИЯТА СА ПОНАСЯЛИ. ВЕЧЕ НЕ съдебномедицинска експертиза ДЪРЖАВА, КОЯТО ЩЕ ОСТАВИ ТАКА ВАШИТЕ ОБЕЗУМЕЛИ ДУМИ НА НАСИЛИЕ И СМЪРТ. ВНИМАВАЙТЕ!”.

Един от командирите на Иранската революционна армия, Голамхосеин Гейпарвар, разяснява, че думите на Тръмп са част от психическата война, която той води с ислямската република.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР