Напрежението в съседна Гръция заради мигранти продължава. Пореден ден на

...
Напрежението в съседна Гръция заради мигранти продължава. Пореден ден на
Коментари Харесай

Напрежение между полиция и мигранти в района на Солун

Напрежението в прилежаща Гръция поради мигранти продължава. Пореден ден на конфликти сред полиция и мигранти до лагера " Диавата " в региона на Солун. Около 2000 души още веднъж пробваха да пробият полицейския кордон, който охранява лагера. Бежанците настояват, че се желаят да доближат до Западна Европа. Те са били мобилизирани посредством подправен апел във Facebook. Напрежение имаше и в Атина, където 50-ина мигранти седнаха на релсите на централната гара.

 © БГНЕС
Продължават конфликтите сред мигранти и полиция до лагера " Диавата " в Солун. Бежанците са подведени от погрешна информация в обществените мрежи: " Бъдете подготвени,отварят пътя към централна Европа ", " гърците ви лъжат и нелегално ви държат в лагери ". Министерството по миграцията предизвести, че в никакъв случай няма да се отвори още веднъж пътя на север. Има решение на Европейския съюз. Границата се охранява и от сили на европейската организация " Фронтекс ".

Полицията спря пътя на мигрантите със сълзотворен газ. Хвърляха камъни по силите на реда. Един служител на реда е ранен. Цялата полиция в Солун е на крайник. Частите за битка с безредиците охраняват всеки достъп и път към границата със Северна Македония.
 Младен Маринов: Подсилили сме границите с спомагателни патрули Младен Маринов: Подсилили сме границите с спомагателни патрули
Границите с Гърция и Северна Македония са подсилени с спомагателни патрули. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Властите са моб...

Подведени от същата информация, мигрантите от лагера в град Лариса блокираха железопътната линия. Целта им е Солун и от там към Скопие и докъдето стигнат. Повярвали,че ще бъдат позволени на всички места в Европа, фамилии и групи от бежанци пътуват към Солун.
Мохамед Амер, мигрант от Сирия: От три месеца чета във Facebook за тези апели сами да преминем границите - без да разчитаме на помощта на държавното управление. Няма значение дали е България, Северна Македония или Албания - ще минем оттова, откъдето можем да стигнем до Западна Европа.
" Това е умишлена акция за - напън върху Европейския съюз ", разясняват гръцките медии. Полицията проверява представители на неправителствени организации, както евентуално и трафиканти, които чакат, че при отвод мигрантите ще заплащат доста по-висока цена за незаконен трансфер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР