Напрежението в съдебната система не стихва. Георги Кузманов, един от

...
Напрежението в съдебната система не стихва. Георги Кузманов, един от
Коментари Харесай

Скандалът „Гешев“: Напрежението в съдебната система не стихва

Напрежението в правосъдната система не стихва. Георги Кузманов, един от шестимата прокурори от Висшия правосъден съвет поискали отстраняването на Иван Гешев, отхвърли да е разговарял с политици по проблема.

Само висшите магистрати може да преценяват, дали обвинител номер едно е направил нарушаване при следствието на гърмежа против него, изясни в " Тази неделя " по bTV Кузманов.

Не е имало митинг в отбрана на основния прокурор а манифест, акцентира Георги Кузманов

Освен с сътрудниците си в съвета, Георги Кузманов е разговарял и с Иван Гешев, който му се е обадил след подаденото искане от 6-мата за неговото предварително освобождение. Мотивът им - да се откри истината за изпратения на мястото на гърмежа непознат специалист.

„ Главният прокурор няма такива пълномощия - и това беше единственото съображение ние да стартираме тази процедура, тъй като тя е единствената в страната, която може да откри обстоятелствата “, сподели Георги Кузманов, член на Висш съдебен съвет, в предаването „ Тази неделя “.

Калина Чапкънова предлага настояването на Сарафов за дисциплинарно произвеждане против Гешев да бъде включено в дневния ред

Кузманов сподели, че не е взел участие в митинга в отбрана на Гешев, само че застана зад участниците в него.

„ Това беше манифест на сътрудниците от страната. За мен персонален проблем е, че той не откри време три дни да излезе пред медиите или най-малко пред сътрудниците и да каже: " Семейството ми не е било в заплаха, бях самичък в колата “, уточни Кузманов.

Олга Керелска от съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет дефинира абсурда като „ скандал в страната “.

Това оповестиха оттова

„ Докъде ще стигне - първо зависи от волята на политиците, тъй като потегли от там, зависи и от разкритията, които ще бъдат направени и съответно потвърдени. Аз не мога да отговоря от името на целия върховен правосъден съвет. Лично аз не се срамя от нито една заета позиция “, съобщи тя.

Според Керелска, приемането на механизма за следствие на основния прокурор е стъпка в вярната посока.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР