Напрежението в Близкия изток ескалира. Въздушните удари продължиха през цялата

...
Напрежението в Близкия изток ескалира. Въздушните удари продължиха през цялата
Коментари Харесай

След нападението на Хамас: Откриха 260 тела на музикален фестивал в Израел

Напрежението в Близкия изток ескалира. Въздушните удари продължиха през цялата нощ против понеделник. Израелската войска заяви, че е поразила основна инфраструктура на " Хамас ", в това число джамия, за която се счита, че е служила като действен център.

 

Късно нощес спасители откриха телата на 260 души, които са били на фестивал в южната част на страната, покрай границата с Ивицата Газа. Свидетели описаха случилото се като " кръвопролитие ". Израелските избавителни служби чакат броят на жертвите да нарасне, защото парамедиците към момента работят на място.  

 

В извънредно изявление пред NOVA посланикът на Израел у нас съобщи, че броят на откритите тела нараства.

 

Повече от 1100 души са убити при ответните израелски въздушни удари против цели в Газа. Ранените са над 4500. Свидетели описват за голям брой детонации, а на любителски фрагменти се виждат ракети в нощното небе.

 

Международният редактор на NOVA Момчил Минков разясни, че формалната информация е за стотина отвлечени израелци. „ Вероятно и самите палестинци не знаят какъв брой са те. Естественото нещо, което може да създадат, е да се опитат да ги разменят за хилядите техни съратници, които стоят в израелските затвори. Израелците са в начален стадий на реакцията и не се е стигнало до договаряния ”, счита той.

 

Съединени американски щати към този момент оповестиха, че доближават самолетоносачи към Израел. „ Щатите поддържат страната от самото начало и на практика са главният фактор тя да е преобладаваща военна мощ. Но в този момент Съединени американски щати не биха могли да оказват помощ доста, тъй като израелците имат своите танкове, самолети, бойци и оръдия и без американците ”, посочи Минков.

 

На този декор той разяснява, че Иран поддържа офанзивите, като от страната настояват, че станалото е победа за палестинците. „ Техният представител в Организация на обединените нации обаче сподели, че не са забъркани непосредствено ”, изясни интернационалният редактор.

 

Остава отворен въпросът по какъв начин най-мощната разследваща общественост в света е „ проспала " сигналите за невижданата офанзива. „ Казваха ни, че Ивицата Газа е напълно оградена, разполага със датчици за придвижване, военни патрули и наблюдаване от въздуха. При това, такова нещо не би трябвало да е допустимо. Или са ни лъгали за всичко това, или е правилно, само че по някаква мистериозна причина е разрешено да се случи ”, обясни Минков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР