Напрежението сред военните пилоти в базата Граф Игнатиево, които летят

...
Напрежението сред военните пилоти в базата Граф Игнатиево, които летят
Коментари Харесай

Напрежение сред военните пилоти в "Граф Игнатиево"

Напрежението измежду военните водачи в базата " Граф Игнатиево ", които летят на МиГ-29 през днешния ден се е повишило и някои медии, измежду които профилираното списание aeropress-bg.com оповестяват за стачка. Според списанието " летателният състав всеобщо е докладвал, че се усеща психически неприспособим за полети ", само че бойното дежурство продължава да се носи. Източници на " Дневник " от Министерството на защитата (МО) настояват, че " няма протест, няма отвод от полетите ", а плануваните за през днешния ден " дневни полети при елементарни и комплицирани метеорологични условия " не се извършват, поради " нельотна погода ". От МО настояват, че водачите са седнали да разискват проблемите на изтребителната авиация и са извикали командира въз основата бригаден военачалник Иван Лалов.

" Пилотите са разтревожени за работата си ", споделиха от МО. Въпреки, че бяха поръчани 10 " нови " мотора за МиГ-29 се оказа, че те нямат нужната документи и не могат да бъдат инсталирани на изтребителите. От МО настояват, че въпросът с моторите се взема решение и след монтажа им Военновъздушни сили ще имат още 3 боеспособни изтребителя - общо 10. По неофициална информация към момента не са доставени и смазочни материали, които са нужни за работата на изтребителите. От министерството са оповестили социална поръчка за доставката на авиационни масла и добавки, като срокът за подаване на документи е 21.11.2017 година Липсата на изправни изтребители води до неналичието на готови летци.

За следващ път беше отсрочен планът за пазаруване на нов изтребител, като упованията са той да се забави с една година. Инвестиционният план за пазаруване на нов за армията ни изтребител би трябвало да бъде прегледан още веднъж от Народното събрание, след което още веднъж да бъдат водени договаряния с евентуалните снабдители. След сключване на междудържавен контракт новият аероплан може да бъде доставен сред една и три години, съгласно избора на изтребител.

От авиобазата и от Министерството на защитата отхвърлиха публична информация и дадоха обещание повече детайлности след обед.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР