Напрежението сред пострадалите от наводнението в карловските села остава. Хората

...
Напрежението сред пострадалите от наводнението в карловските села остава. Хората
Коментари Харесай

Пет месеца след наводненията: Недоволството сред пострадалите в Карловско остава


Напрежението измежду потърпевшите от наводнението в карловските села остава. Хората се оплакват, че не са обезпечени обещаните им от страната строителни материали на преференциални цени. Чрез донори са раздадени по 25 тухли и няколко торби цимент.

Това не стига да се укрепи единична стена, а разноските по възобновяване на вредите варират от десетки хиляди до стотици хиляди левове на домакинство, оповестява кореспондентът на bTV в района.

Пловдивският регионален шеф Ангел Стоев посети засегнатите села и прегледа на място речните корита. Според него крайбрежията могат елементарно да се срутят, защото по тях е насъбран пясък и наноси. Затова първостепенна задача е деретата да бъдат чисти и укрепени.

Областният шеф беше пресрещнат от недоволни хора, които го питаха за обещаните строителни материали. Осигурените от донори ваучери в този момент не били използваеми, защото магазинът, от който може да се пазари с тях, не разполагал сега с нужните количества строителни материали.

В Каравелово единствено едно семейство живее в обезпечен фургон. Всички останали са ги напуснали заради неприспособимост за естествен живот през зимата. Влагата и мухълът, просмукани в стените на къщите, остават пет месеца след наводненията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР