Напрежението расте на границата на Украйна.Нови сателитни снимки показват, че Русия

...
Напрежението расте на границата на Украйна.Нови сателитни снимки показват, че Русия
Коментари Харесай

Русия струпа още войски на границата на Украйна

Напрежението пораства на границата на Украйна.

Нови сателитни фотоси демонстрират, че Русия е траяла да натрупва силите си в анексирания Крим и покрай Украйна - като в същото време притиска Съединените щати за договаряния за гаранции за сигурност, оповестяват " Ройтерс " и ЕйБиСи, съобщи news.bg.

Изображенията, снимани от основаната в Съединени американски щати компания Maxar Technologies са в развой на инспекция.

Кремъл повтаря, че си резервира правото да придвижва личните си сили на съветска територия, както откри за добре и че западните страни правят провокативни военни маневри покрай границите си.

Лидерите на САЩ, Европа и Украйна упрекнаха Русия, че от октомври още веднъж натрупва войски покрай границата с Украйна.

Това последва по-ранно малко струпване през април, когато Maxar също пусна изображения.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други международни водачи споделят, че Русия наподобява обмисля офанзива против Украйна още идващия месец - нещо, което Москва неведнъж отхвърля.

Публикуваните изображения показват база в Крим, която Русия анексира от Украйна през 2014 година, цялостна със стотици бронирани транспортни средства и танкове.

Сателитно изображение на Maxar на същата база през октомври демонстрира, че базата е полупразна. В съветския гарнизон е пристигнало ново поделение на равнище бригада.

пристигнали са няколкостотин бронирани транспортни средства, включващи бойни машини на пехотата от серия БМП, танкове, самоходна артилерия и средства за противовъздушна защита.

" През последния месец нашите сателитни изображения с висока разграничителна дарба са наблюдавали редица нови съветски разгръщания в Крим, както и в няколко тренировъчни зони в Западна Русия по периферията на границата с Украйна ".

В него се посочва повишена интензивност на три обекта в Крим и на пет обекта в Западна Русия, изключително в Елня и Солоти.

Съединени американски щати предизвестяват Русия да не нахлува в Украйна.

Президентът Владимир Путин тази седмица сподели, че Русия желае да избегне спор, само че се нуждае от неотложен отговор от страна на САЩ и техните съдружници на настояванията й за гаранции за сигурност.

Москва съобщи, че очаква преговорите с американски публични лица по тематиката да стартират през януари в Женева.

На въпрос за натрупването на съветски войски покрай Украйна, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Москва работи, с цел да отбрани личната си сигурност.

" Русия движи собствените си войски на лична територия на фона на извънредно вражески дейности на нашите съперници в НАТО, Съединени американски щати и разнообразни европейски страни, които правят извънредно недвусмислени маневри покрай нашите граници ", сподели той.

Байдън заплаши със мощни стопански и други ограничения , в случай че Русия нахлуе в Украйна

Това би допълнило санкциите, които към този момент бяха наложени поради анексирането на Крим от Москва през 2014 година и нейната поддръжка за продължаващ сепаратистки протест от проруските сили в Източна Украйна.

Американски чиновник сподели, че новите ответни ограничения могат да включват непоколебим надзор върху износа.

Русия желае НАТО да спре разширението си на изток и търси гаранции, че западният боен алианс няма да разположи избрани нападателни оръжия в Украйна и други прилежащи страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР