Напрежението пред Националния стадион Васил Левски ескалира опасно, след като

...
Напрежението пред Националния стадион Васил Левски ескалира опасно, след като
Коментари Харесай

Напрежението пред стадиона ескалира, полицията разпръсна част от протестиращите

Напрежението пред Националния стадион " Васил Левски " ескалира рисково, откакто събралите се да стачкуват против управлението на БФС започнаха да обстрелват служителите на реда с бомби, факли и най-различни предмети, съобщи кореспондент на БГНЕС. Жандармерията вкара в приложимост водно оръдие, а по-късно и второ оръдие.

Силите на реда използваха и пикантен спрей, с цел да се опитат да овладеят обстановката. От своя страна почитателите започнаха да къртят павета и антипаркинг колчета и да ги хвърлят по служителите на реда. Повече от 15 минути обстановката не може да бъде овладяна, след което полицията разпръсна протестиращите, събрали се на улица Гурко. Няколко души бяха арестувани, има потърпевши.

БГНЕС напомня, че сред 3000 и 3500 души се събраха до този миг в региона към Националния стадион " Васил Левски " на митинг с искане за оставката на управлението на БФС. По данни на полицията най-многобройна е групата с почитатели на ЦСКА - към 1500, които блокираха придвижването на Орлов мост в центъра на София. Привържениците на " алените " се събраха на стадион " Българска войска " и по-късно потеглиха към Орлов мост, съпровождани от голям полицейски кордон. Протестиращите скандират " Оставка " и хвърлиха няколко бомбички.

В същото време откъм улица Гурко се е събрала група от към 1000 протестиращи почитатели - почитатели на Левски и посетители от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са пристигнали отвън София, като следва те да се насочат към стадиона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР