Напрежението относно разполагането на бизнеса на компания Насекомо в село

...
Напрежението относно разполагането на бизнеса на компания Насекомо в село
Коментари Харесай

Нещата с бизнеса на Насекомо в село Лозен ескалираха

Напрежението по отношение на разполагането на бизнеса на компания " Насекомо " в село Лозен още веднъж ескалира. Снощи се появи видео с кмета на селото Георги Младенов и Росен Маринов, представител на Горско стопанство " Развитие в Лозен ".

Пред камера двамата приказват, че са били притискани на среща в Министерството на стопанската система. Там, по думите им, те са се видели с трима зам.-министри – икономическия Красимир Киряков, на екологията – Петър Димитров, и на земеделието и храните – Александър Златанов.

Видеото във Facebook е многозначително, тъй като е оповестено със следната заставка: " Искате пари нали, желаете пари ", беше заключението на господин Касвие (Марсенак), притежателят на компания „ Насекомо ”. Не, господин Касвие, не желаеме пари ".
 Държавата към момента не пуска фермата за инсекти в Лозен Държавата към момента не пуска фермата за инсекти в Лозен
Българската страна към момента няма да издава позволение на френската компания за произвеждане на ларви " НАСЕКОМО " АД да построи плантация в райо...

В преднамерено прессъобщение до медиите, от Горско стопанство " Развитие в Лозен " настояват, че Марсенак е заплашил да изтегли компанията от България и по този начин българската стопанска система ще загуби " 20 милиона инвестиция ". Впечатлението, което се основава от прессъобщението, е, че от " Насекомо " омаловажавали желанието на жителите на село Лозен по отношение на бизнеса им, а след имитация " Искате пари нали, желаете пари ", Младенов и Маринов напуснали срещата.

Какви в действителност са желанието и позицията на лозенчани: " Уважаеми господа от " Насекомо ", ние в Лозен сме известни, че ценим здравето повече от парите. Не желаем миризливите Ви пари и миризливата Ви плантация в Лозен. Не желаем Вашето произвеждане на наша територия. Не желаем да имаме нищо общо с хора, които заобиколиха публичното разискване и Оценка на въздействието върху околната среда и за които 2000 подписа са малко. Ако би трябвало и бабите и децата ще се подпишат,ще организираме безчет манифестации, с цел да Ви накараме да осъзнаете, че публичното мнение е значимо и е значимо да се махнете от китното ни село. А на обвиняванията на господин Марсенак и Френско-Българската камара, че сме срещу френския бизнес отговаряме, че всеки бизнес е добре пристигнал на територията на Лозен, в това число и френския, стига да не е макар и срещу мнението на хората от Лозен ".

Визията на " Насекомо "

От компанията изпратиха преднамерено прессъобщение на 10 ноември, в което разказват какво имат намерение да вършат в село Лозен. Според информацията, приготвя се демо индустриален център, " наоколо до село Лозен ". В него ще се построи демонстрационно, само че и действително настоящо произвеждане на високопротеиново брашно, което се употребява за храни за домашни любимци и в селското стопанство. За задачата компанията създава новаторско съоръжение за занапред зараждащата се промишленост – развъждане на инсекти като източник на протеини.
 Жителите на с. Лозен на митинг поради плантация за ларви Жителите на с. Лозен на митинг поради плантация за ларви
Десетки поданици на най-голямото село в България - Лозен, намиращо се до София, излязоха на митинг срещу проектите за преместването на...

Според " Насекомо ", " технологията е 100% безотпадна и обезпечава производството в строго следена затворена среда. Помещенията са проектирани без прозорци, с в допълнение уплътняване на панелните фуги, а вратите са оборудвани с въздушни пердета и автоматизирано затваряне. Всички изходящи и входящи въздушни маси в индустриалните пространства ще циркулират в напълно затворена и следена система. За още по-добър надзор, вентилационната и климатична система са проектирани по този начин, че да поддържат налягането на въздуха във всяко помещение по-ниско от това на открито. Освен това, особено за развойния център е поръчана и закупена озонираща система с UV тела на всеки от изходящите въздуховоди от индустриалните пространства. Озонът не маскира миризмите, а непосредствено ги обезврежда.

На процедура, производството съставлява развъждане на ларви от специфичния тип " черна муха – боец ", която вирее единствено при високи температури и има къс живот.Това насекомо е ендемичноза Европа от над 100 години, само че не се вижда, тъй като не търси контакт с хора. В софтуерния развой мухите представляват1% от размера на произвеждане. Ларвите им се изхранват само с вода, бирена квас и пшенични трици и порастват в чисти условия ".

" Разбираме терзанията на хората в Лозен, които не познават нашето произвеждане. Всяко изобретение провокира естествена паника в хората, само че уверяваме жителите в покрайнината, че имаме опита и софтуерното know-how да създадем нашата технология в изгода както на природата, по този начин и в услуга на локалната общественост. Развиваме промишленост на бъдещето и поддръжката на локалната общественост ни е скъпа. Работим транспарантно и с готовност за разговор с жителите на Лозен " – това са представени в прессъобщението думи на Ксавие Марсенак.

Какво се случи с!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР