Напрежението около Изборния кодекс ескалира в пленарната зала, след като

...
Напрежението около Изборния кодекс ескалира в пленарната зала, след като
Коментари Харесай

Хаос в пленарната зала заради Изборния кодекс: Йордан Цонев отстрани Настимир Ананиев, след което го върна

Напрежението към Изборния кодекс ескалира в пленарната зала, откакто председателстващият Йордан Цонев (ДПС) опита да форсира точката в дневния ред и в профил Настимир Ананиев (ПП) след гледище за процедурно изявление.

След към 30 минути кавги - в " духа на положителния звук " - Цонев се съгласи да анулира наказването на Ананиев.

Преди да се стигне до тази сцена, Цонев разгласи, че ще ползва " правилника в духа на буквата ", като предизвика десетина членове на ПГ на " Продължаваме промяната " отпред с Кирил Петков да излязат до трибуната и да не разрешат на Радомир Чолаков да показа отчета.

Депутатът от Движение за права и свободи се опитваше да даде думата на Чолаков, Десислава Атанасова и Мустафа Карадайъ, до момента в който депутатите от Политическа партия бяха обкръжили трибуната.

Едва откакто се видя, че няма по какъв начин полемиката да тече, той даде право на Мирослав Иванов да направи изявление.

Иванов го упрекна, че е нарушил правилника, като не му е разрешил да направи процедурно предложение за смяна по дневния ред - нещо, което може да бъде признато или отхвърлено от болшинството.

Цонев първо твърдеше, че не е видял някой да желае думата макар гневните митинги на Политическа партия, след което разгласи, че нямало по какъв начин да разреши процедура за отсрочване на точката за Изборния кодекс, тъй като депутатите към този момент два пъти са дали своят вот по подредбата на дневния ред.

" Вие си позволявате да отстраните депутат, без да обясните претекстове, до момента в който този депутат ви споделя, че нарушавате правилника ", реагира Михал Камбарев. Политическа партия настоя наказването на Ананиев да бъде анулирано.

Той прикани Цонев да извика Вежди Рашидов и да съобщи на него председателството, откакто не може да управлява самичък съвещанието.

Можете да следите онлайн директното предаване от Народно събрание тук. Ако не виждате менюто с контрола на излъчването, натиснете върху стрийма с десен бутон и изберете Show All Controls.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР