Напрежението между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел след състезанието за

...
Напрежението между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел след състезанието за
Коментари Харесай

Хамилтън също ще удари Фетел, но с юмрук, предрече Ники Лауда

Напрежението сред Люис Хамилтън и Себастиан Фетел след надпреварата за Гран при на Азербайджан се повишава с всеки минал час. Двамата международни първенци и кандидати за купата разясниха конфликта между тях, само че по-късно полемиката беше продължена от мениджмънта на " Мерцедес ".

Според трикратния международен първенец, който сега е непослушен шеф на немския отбор, може да се стигне до нови конфликти сред двамата.

" По принцип Фетел е доста положително момче, само че този път не го разбрах. Луд е! Със сигурност обаче някой ден и Люис ще го удари, само че не с колата си, а с пестник ", сподели именитият Лауда.

Другият шеф на " Мерцедес " Тото Волф обаче счита, че сходно съревнование покачва интереса към спорта.

" Така или другояче никой не желае да слуша сладки приказки сред двамата. Сега ръкавицата е хвърлена. Спортът се нуждае от сходно съревнование, а това, което видяхме в Баку е причина за един популярен шампионат ", сподели Волф.

ФИА оправда Хамилтън

Поведението на Люис Хамилтън при рестартирането на надпреварата беше несъмнено от Фетел, като съзнателно натискане на спирачките.

Всичко това принуди комисарите да прегледат данните от телеметрията на британеца, с цел да изяснят държанието му. След надпреварата техническата комисия изясни, че Хамилтън е работил по безусловно един и същи метод.


© Associated Press

Комисарите обясниха, че Хамилтън няма виновност за удара с Фетел след излизането от завой №16.

" Данните сочат, че кола №44 (б.р. Хамилтън) не е натискал съзнателно спирачките след завой №16 на пистата. В тази част от трасето той работи по безусловно еднакъв метод при всички рестартирания на надпреварата ", заключиха комисарите.

От " Ферари " не желаят война на думи

Директорът на " Ферари " Маурицио Аривабене също разяснява случая сред Фетел и Хамилтън. Италианецът успокояваше водача си, до момента в който траеше прекъсването на надпреварата поради червен байрак, а след финала се опита да потуши напрежението.


© Associated Press

Маурицио Аривабене опита да потуши напрежението още при прекъсването на надпреварата.

" Ще проучваме надпреварата, само че няма да се оплакваме, това не е нашият жанр. Ние приказваме малко, а работим доста. " Ферари ", който аз знам е тим, който в никакъв случай не се предава и тъкмо това ще вършим ", сподели Аривабене.

Той отхвърли да дава отговор на нападките на Ники Лауда към неговият водач, заявявайки сбито: " Нека другите да приказват ".

" Епизодът сред Ботас и Райконен, а след това и този с Фетел, би трябвало да сигнализира. Нека кажат дали сме във Формула 1 или в Колизеума? ", приключи шефът на " Ферари ".

Потенциално наказване за Фетел

Независимо, че усили задатъка си в международния шампионат с още две точки и към този момент води с 14 пред Хамилтън, Гран при на Азербайджан може да има по-големи последици върху Фетел. ФИА го глоби с три наказателни точки от суперлиценза му.

Германецът е застрашен да пропусна едно съревнование, в случай че се замеси в случай в идващия старт за Голямата премия на Австрия, който е на 9 юли. Това е четвърто негово наказване от 2016 година насам.

Фетел ще би трябвало да се опази от сходни произшествия, тъй като в противоположен случай рискува възбрана да взе участие в едно съревнование.

Наказанията на Фетел
2016 година Гран при на Англия – избутва Фелипе Маса отвън пистата (2 точки)
2016 година Гран при на Малайзия – провокира случай в първия завой с Нико Розберг (2 точки)
2016 година Гран при на Мексико – смяна на позицията при прекъсване повече от един път, до момента в който е нападнат от Даниел Рикардо (2 точки)
2017 година Гран при на Азербайджан – рисково шофиране по отношение на Люис Хамилтън (3 точки)

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (52)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР